Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 30 april 2024 - klockan 22:42 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-07-23

Sett till antalet inkomna anmälningar hos polisen de senaste dagarna så märks det att det är semestertider i Upplands-Bro och att det råder lite av stiltje på det mesta, även brottsfronten. Sedan i lördags har det inkommit sammanlagt 36 anmälningar varav det mesta är av mindre dignitet, typ förlustanmälan, viltolyckor, cykelstölder och skadegörelse på bil.

Ett par cyklar har anmälts stulna från olika platser i kommunen. Dessutom har ett antal viltolyckor inträffat, däribland ett påkört rådjur vid Bro Kyrka. Tänk på att man enligt lag är skyldig att anmäla om man kör på ett djur. (Läs artikel)

Någon gång mellan den 18 och 21 juli utsattes en bil parkerad på Torget-parkeringen i Kungsängens centrum ut för skadegörelse. Enligt anmälan har målsägandes bil repats med ett vasst föremål längs hela sidan och på bakluckan.

Någon gång mellan kvällen den 19 och lunchtid den 21 juli råkade en målsägande boende på Råbystigen i Bro ut för ett misslyckat stöldförsök av dennes bil. En ruta hade krossats och gärningsmännen hade i sina försök att starta bilen även skadat tändningslåset och kåpan under ratten. Gärningsmännen hade stulit diverse gods ur bilen, bland annat bilstereon, samt brutit loss tanklocket och troligtvis slangat bränsle ur tanken.

Den 21 juli utsattes en målsägandes bil för ett misslyckat stöldförsök. Bilen stod parkerad vid Bro pendeltågsstation mellan 10.30 och 16.30. Gärningsmannen / männen hade krossat den bakre rutan på passagerarsidan och sedan låst upp bilen. Tändningslåset och kåpan under ratten hade förstörts under tjuvkopplingsförsöken.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen