Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 30 april 2024 - klockan 17:17 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Håbro IF:s årliga fotbollskola


Christopher Gustafson 2015-06-20

Bild:Christopher Gustafson

FOTBOLL   Under midsommarveckan anordnades Håbro IF:s årliga fotbollskola. Fotbollskolan har hållit till på Håbro:s egen hemmaplan Klockardalen där cirka 40 barn födda mellan åren 03-08 har haft ögonen på bollen under fyra dagar. Fyra dagar av lekar, tävlingar och framförallt fotboll.

Varje år anordnar Håbro IF med hjälp av Tjustaskolan en fotbollskola under midsommarveckan och i år har det självklart inte varit något undandtag. I fyra dagar har cirka 40 barn i åldrarna 6-12 år kommit till Klockardalen för att spela fotboll mellan klockan 09.00 och 15.00. Alternativet att delta i Tjustaskolans fritidsverksamhet både innan och efter fotbollsdagarna har också funnits för de barn som så behöver.

Veckan har varit fylld av fotboll, lekar och tävlingar. Skottövningar, strafftävlingar, dribblingsövningar, namnlekar, och matcher för att nämna några exempel. Något som är mycket uppskattat är Håbro:s uppblåsbara fotbollssarg som är igång hela dagarna för att användas till tempofyllda matcher, och roliga fotbollsövningar.

Victor Björklund Wallgren, ledare för de äldsta flickorna på fotbollskolan, berättade om sitt gäng och veckan som varit:

- Det har varit bra, det är ett positivt gäng och vi har haft riktigt roligt tillsammans. Vädret har varit strålande förutom idag (torsdag) då det har varit lite molnigt. Det är också roligt att se att lite barn utanför klubben och utanför närområdet är här också.

Medlemskap i klubben är inte ett måste för att delta i fotbollsskolan. Barn från andra klubbar och barn som inte spelar fotboll regelbundet har varit en del av årets fotbollskola. Deltagarna betaIade en anmälningsavgift på 600 kr och i den ingick en T-shirt med klubbens logga, en fotboll och en vattenflaska. Barnen bjöds på både lunch och mellanmål vilket har serverats uppe i Tibblegården. På torsdagen bestod lunchen som traditionen bjuder av hamburgare. Alltid lika uppskattat!


Mååål!
Bild:Christopher Gustafson
Mååål!

Barnen finslipar precisionen i sina skott under skottränigen.
Bild:Christopher Gustafson
Barnen finslipar precisionen i sina skott under skottränigen.

På torsdagen möttes fotbollskolans äldsta flickor och äldsta pojkar i en fotbollsmatch.
Bild:Christopher Gustafson
På torsdagen möttes fotbollskolans äldsta flickor och äldsta pojkar i en fotbollsmatch.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen