Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 30 april 2024 - klockan 19:01 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Sex KIFen-spelare med i TEAM Sweden '01


Karin Sidén 2015-08-30

&Ouml;vre raden från vänster: Stefan Holmström, Andreas Holmberg, Tiffany Saffo Tess &Aring;berg Leijs,  Jonas Arvidsson.<br />Nedre raden från vänster: William Aronsson, Daniel Arvidsson, Elliot Sandström
Bild:Karin Sidén
Övre raden från vänster: Stefan Holmström, Andreas Holmberg, Tiffany Saffo Tess Åberg Leijs,  Jonas Arvidsson.
Nedre raden från vänster: William Aronsson, Daniel Arvidsson, Elliot Sandström


INNEBANDY   För några veckor sedan avgjordes Selected Player International Cup i Helsingfors. På plats fanns sex spelare från Kungsängens IF, två tjejer och fyra killar och alla födda 2001.

För sex av Kungsängens IFs innebandyungdomar avslutades sommarlovet med ett rikitgt höjdaräventyr. Tiffany och Tess, Andreas, William, Daniel och Elliot åkte till Finland för att spela i Selected Player International Cup för spelare födda 2001.

-Selected Player, som i år höll till i Nyköping, är ett utvecklingsläger för unga, lovande innebandyspelare. I varje årskull bjuder man in de mest lovande spelarna från ett stort antal klubbar i Sverige. Teknik, taktik, teambuilding, kost och fys gnuggas under en intensiv lägervecka som avslutas med cup-spel. Det var Jonathan Kronstrand, en av svensk innebandys mest meriterade spelare, som grundade Selected Player. Under Selected-veckan har några av oss tränare i uppdrag att välja ut de bästa bland de bästa, helt enkelt att sätta ihop ett superlag som sedan får representera Sverige i en cup. På killsidan hade Stefan och jag ansvaret för TEAM Sweden Blå, vilket bestod av spelare från Stockholmstrakten, berättar Jonas Arvidsson, tränare för KIFens P01 och tillika tränare i Selected Player.

-Det var helt fantastiskt att få spela i gult och blått, spela för Sverige, säger Tiffany med ett brett leende och får medhåll av sina kamrater.

-Ja, först att bli utvald till Selected Player känns ju så klart speciellt, men att sedan bli utvald där, att få bli en del i TEAM Sweden var verkligen superkul. Och för mig var det första gången jag var med också så allt känns bara hur bra som helst, förklarar Tess.

Tjejerna spelade i TEAM Sweden där Lasse Hellman, tidigare Bro IK-tränare, var coach. De berättar att laget "ägde" i grundspelet som de hade en målkvot på 20-1 i efter tre matcher, men att det låste sig när det blev dags för slutspel.

-Ja, usch vad vi spelade dåligt! Plötsligt kunde vi inte få in skotten. Vi förlorade semin med 2-4, vilket var surt efter att ha spelat så himla bra i grundspelet, säger Tiffany och tillägger att de kom på delad tredje plats.

För killarna var det tredje året i rad de var med på Selected Player. Åtta av lagkompisarna var med i Nyköping och fyra av dem tog sig sedan hela vägen till Finland. Deras äventyr slutade med en fin andraplats efter att ha förlorat finalen mot TEAM Sweden Gul.

-Det var lite surt, för vi delade ju hytt med deras tränare som naturligtvis hängde upp guldmedaljen väl synlig, berättar Stefan med ett skratt.

Killarna berättade att deras riktiga urladdning kom i semin där de vände ett 1-6 underläge med 12 minuter kvar att spela till vinst med 8-7. I finalen orkade de inte riktigt tända om så när TEAM Sweden Gul tog ledningen med 3-2 gick luften ur.

De ser fram emot kommande säsong när de kommer att möta många av sina lagkompisar från Finlands-äventyret i seriespelet. De räknade gemensamt fram att de hade lagkompisar i TEAM Sweden Blå från sju olika Stockholmsklubbar och konstaterade däefter att det nog inte skulle bli en enda match utan minst ett kompismöte. För kompisar har de absolut blivit efter sommarens läger och cupspel.





Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen