Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 30 april 2024 - klockan 21:27 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Upplands-Bros p-platser kan kameraövervakas


Rasmus Lindstedt 2016-06-21

Under förra veckans kommunfullmäktige diskuterades och beslutades det om ett parkeringspaket som ett led i arbetet att förbättra parkeringssituationen i kommunen, med start i Kungsängen.

Moderatledaren Fredrik Kjos föreslog ett tillägg till parkeringspaketet, kameraövervakning på några av kommunens parkeringsplatser för att få bukt på den senaste tidens bilbränder.


-När vi tittar på parkeringssituationen känns det enkelt att lägga till en möjlighet att titta på kameraövervakning för att skapa en känsla av ökad trygghet och samtidigt få en möjlighet att se vilka som faktiskt bränner bilar, sa oppositionsrådet Fredrik Kjos (M), i talarstolen.

Under onsdagens kommunfullmäktige, det sista innan sommaruppehållet, skulle det bland annat beslutas om det nya parkeringspaketet i Kungsängen. Parkeringspaketet, som är ett led i att förbättra parkeringssituationen i Kungsängens centrum, innebär bland annat att man kommer att införa en P-avgift för parkering över en timme i centrum.

Många engagerade debattörer drev frågan och en av dem var oppositionsrådet Fredrik Kjos (M) som föreslog att Tekniska nämnden skulle få i uppdrag att utreda möjligheterna för kameraövervakning vid kommunens parkeringsplatser. Samtliga partier ställde sig positiva till det nya förslaget, och parkeringspaketet gick igenom fullmäktige i sin helhet.

I en kommentar till UBRO skriver Fredrik Kjos (M): "Trygghet för alla som bor och vistas i Upplands-Bro är är kärnfrågor för oss i Moderaterna. Det är viktigt att både kunna känna trygghet och att också vara det. 

Vi ser med oro på dagens situation i Bro med bilbränder och misshandel - här görs inte tillräckligt av styrande s-koalitionen idag. 

Möjligheten till kameraövervakning för att skapa trygghet och att kunna se vilka som bränner bilar och misshandlar är ett steg i rätt riktning. Men mer behövs för att bryta dagens våldsspiral. Moderaterna kommer att lägga fler förslag för att skapa trygghet i kommunen. Både med sikte på att få slut på den oro vi ser idag och också med sikte på långsiktiga förändringar i de områden som oron och utanförskap kommer ifrån."

Camilla Janson (S) anser däremot att koalitionen har trygghetsfrågan högt upp på dagordningen: " Det finns kameror på en del platser i kommunen så frågan är inte ny. Om ytterligare kameror kan bidra till ökad trygghet så är den frågan väl värd att pröva.

Trygghetsfrågan är dock mer komplex än så. Den styrande koalitionen har prioriterat och arbetat aktivt med frågan det senaste året. 
Det är verkligen tråkigt att Fredrik Kjos (M) försöker göra partipolitik av en så viktig fråga. Min hållning är en annan, alla goda krafter måste samarbeta och känna ansvar. [...]  Trygghetsfrågan är hela tiden aktuell och prioriterad. Alla goda krafter behövs och då menar jag också alla politiker där jag hoppas på konstruktiva inspel och mindre av käbbel. Ett tryggare samhälle måste vara ett gemensamt mål över tid. "
 

Mer information om kommunens insatser för ökad trygghet kan hittas på kommunens hemsida.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen