Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 30 april 2024 - klockan 22:30 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Livgardet slår upp portarna för allmänheten
Pressmeddelande från Livgardet


Karin Sidén 2016-08-22

Den 3 september öppnas Livgardet i Kungsängen upp och alla är välkomna. Inne på regementet får besökarna se uppvisningar, ta del av föreläsningar, provåka fordon och testa hur det känns att bära stridsutrustning.

Livgardets dag är en möjlighet för allmänheten att ta del av det som händer innanför regementets staket. Grindarna står öppna från 11.00 till 15.00 och på plats finns specialister i allt från markstrid till statsceremoniell verksamhet, internationell utbildning samt träning av hundar och hästar.

-­Det finns massor av anledningar att besöka oss den här dagen. Vissa kanske vill uppleva gamla minnen medan andra kan vara intresserade av att jobba hos oss. Eller så vill man bara göra en utflykt och uppleva något som man inte gör dagligen, säger major Jonas Höglund som tillsammans med Livgardets kommunikationschef ansvarat för planeringen av evenemanget.

Livgardet är ett av Sveriges största regementen och utan jämförelse det mest mångfacetterade. Under dagen finns möjlighet att prova exercis, stridsförflyttningssätt, skjuta med vapensimulatorer och kanske ta en tur med det senaste tillskottet: pansarterrängbil 360. Även Arméns musikkår finns på plats och hundförare visar hur hundarna jobbar i fält. Livgardets museum, som tar besökarna tillbaka till en svunnen tid, kommer också vara öppet.

-Förhoppningen med Livgardets dag är att besökarna får lära sig mer om Försvarsmakten och den verksamhet Livgardet bedriver. För oss är det en möjlighet att visa upp en fantastisk arbetsplats fylld av utmaningar och upplevelser, säger Jonas Höglund.



Läs mer på: http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/uppvisningar-och-evenemang/livgardets-dag-3-september-2016/


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen