Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 30 april 2024 - klockan 09:28 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Äldre man blev av med plånboken - två män följde efter in i porten


Karin Sidén 2018-05-22

En äldre man blev vid lunchtid i måndags bestulen på sin plånbok i Kungsängens centrum. Gärningsmännen, två till antalet, följde efter sitt brottsoffer in i porten där de lyckades distrahera honom och ta plånboken.

-En av männen börjar prata med honom och ställa frågor och på så sätt lyckas den andre ta plånboken. Klockan 11.23 får vi samtal om att brottet skett och vi lägger sedan en hel del tid på att söka av centrum. Vi får ett gott signalement att utgå från och idag går vi igenom de övervakningskameror som finns i centrum och hoppas att männen fastnat på bild, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

En man i 90-årsåldern blev vid lunchtid på måndagen bestulen på sin plånbok i Kungsängens centrum. Mannen, som hade varit ute och rört sig i centrum, berättade för polisen att två män i fyrtioårsåldern följt efter honom in i porten på Furuhällsvägen. Där hade en av männen distraherat honom medan den andre hade stulit hans plånbok. 

-Den här typen av sållningsbrott är förskräcklig. Vi önskar ju alla att våra äldre ska kunna röra sig ute utan att behöva riskera att utsättas för den här typen av brott men tyvärr finns det ryggradslösa brottslingar som inte drar sig för att utsätta äldre medmänniskor för dylika brott. Det ska röra sig om två prydligt klädda män i fyrtioårsåldern. Den ene var klädd i vit t-shirt och blå byxor medan den andre hade blå jacka och blåa byxor, samt en blå keps på huvudet. Vi går igenom de övervakningskameror som finns i centrum och hoppas att männen fastnat på bild, säger Albin Näverberg.

Plånboken hittades tömd och slängd i närheten av brottsplatsen.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen