Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 16 september 2019 - klockan 00:36 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

På lördag släpps Dragonernas hästar vid Lövsta


Karin Sidén 2018-06-12

Arkivbild från ett tidigare släpp vid Lövsta.<br />Man behöver inte vara hästälskare för att uppskatta hästsläppet! Det är en fantastisk syn och en höjdare för de allra flesta.
Bild:Karin Sidén
Arkivbild från ett tidigare släpp vid Lövsta.
Man behöver inte vara hästälskare för att uppskatta hästsläppet! Det är en fantastisk syn och en höjdare för de allra flesta.


Sugen på en liten trevlig utflykt så här i sommarlovets allra första andetag? Åk till Lövsta i Håbo Tibble! På lördag släpps nämligen beridna högvaktens vackra hästar ut på grönbete vid Lövsta Gård. Ystra, glada och springsugna hästar som ska fira sommarlov tillsammans i den stora hagen.

Första släppet sker redan vid 8.30-tiden, men ytterligare två transporter ska komma under förmiddagen och vid lunchtid. En är beräknad till klockan 10.45 och den sista till 13.00, men viss reservation för hålltiderna finns då det är djurtransport det handlar om...

Hästsläppet vid Lövsta Gård är numera en väl inarbetad tradition med många återkommande besökare. Fullt förståeligt då det brukar vara en ståtlig upplevelse och imponerande syn när så många hästar ystert springer fram över vidderna, lekfullt rullar runt i höggräset och stojar med varandra!

Hästarna kommer att tillbringa en månad på sommarbetet innan det bär tillbaka in till Stockholm för fortsatt tjänstgöring vid militären.

Paula Levänen som är kommunikationschef på Livgardet berättar:


Arkivbild från ett tidigare släpp vid Lövsta.
Bild:Karin Sidén
Arkivbild från ett tidigare släpp vid Lövsta.

Arkivbild från ett tidigare släpp vid Lövsta.
Bild:Karin och Hanna Sidén
Arkivbild från ett tidigare släpp vid Lövsta.

-Hästar kommer att transporteras från stallarna på Kavallerikasern i Stockholm i tre omgångar med början på morgonen och löpande under förmiddagen. Eventuellt kommer en mindre del köras ut dagarna innan, men huvuddelen kommer att släppas på grönbete på lördag. Ett besök på förmiddagen den 16 juni vid andra släppet rekommenderas. Då finns det redan hästar i hagen så då blir det ofta ett livligare och mer sevärt släpp för oss som tittar på.

Räkna dock med en viss väntan - eftersom det är djur och transport vi har att göra med är hålltiderna bara ungefärliga. Hantering av hästar och trafiksituation kan påverka de preliminära tiderna. 

Paula fortsätter:

-Besökare ur allmänheten hänvisas att åka via E18 avfart BRO, mot Håbo-Tibble och sen syd-ost ut mot Livgardets övningsfält där passage av övningsfältets gräns är tillåten för besökare till Lövsta gård. Observera och respektera att det inte är tillåtet att åka från Brunna-hållet!

Parkering sker vid Lövsta gård för alla besökare! P-skyltad plats finns. Med stor sannolikhet kommer det att finnas enklare fika att köpa på platsen, men i nuläget är inte det 100%igt spikat.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Skördemarknad i Ladan Öråker
Söndag 22/9
Skördemarknad i Ladan Öråker
Djupdal på Rösaringsåsen- klassisk plats i forntidshistorien
Tisdag 8/10
Gammaldags mat på Klint
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 20/10
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
Söndag 27/10
Slöjd- och hantverksutställning på Klint
Lördag 9/11
Städdag på Klint
avståndsannons

Kvinnojouren Anna sep 19

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen