Förstasidan Måndagen den 6 maj 2024 - klockan 07:00 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Friidrottaren Yassin Abdi trea på terräng-SM

Karin Sidén 2016-10-25

Från vänster: tvåan Abdikhalag Nooh, Ullevi FK, segraren och hemmalöparen Vasco Vilaca, Västerås FK och trean Yassin Abdi, Kungsängens FK.
Bild:Läsarbild

FRIIDROTT   I helgen avgjordes friidrotts-SM i terräng i Västerås. Kungsängens FK's löparlöfte Yassin Abdi var en av 59 deltagare i klassen P17 som sprang 4000 meter. Yassin kom i mål på en imponerande bronsplats.

-Vilken helg!  Yassin sprang hem sin och klubbens första SM-medalj, så det här är verkligen stort för oss! Yassins medaljlopp är verkligen en inspiration för klubben, säger en jublande glad Sara Forss, ordförande i föreningen.

Yassin Abdi låg femma halvvägs in i loppet men lyckades plocka två placeringar. Tiden blev 13.00. 16 sekunder tidigare, på tiden 12.44, gick segraren Vasco Vilaca i mål. Silvermedaljören Abdikhalag Nooh var tio sekunder före Yassin.

Bakom Yassin var det tätt. Fjärde löparen klockades på 13.04 och femte på 13.06.