Förstasidan Måndagen den 29 april 2024 - klockan 01:23 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Karateframgångar i London

Karin Sidén 2014-11-13

Damon, Isak och Eric tog medalj i WADO KAI EM i London. Med och tävlade från KKSF var också Kristoffer och Johan.
Bild:Läsarbild

Första helgen i november åkte ett gäng karatekillar, ledare och föräldrar från KKSF, Kungsängens Kampsports och Självförsvarsförening till England för att tävla i WADO KAI EM i Reading, London. Det blev en höjdarhelg, både tävlingsmässigt och upplevelsemässigt. Killarna kom hem med medaljer i både individuella grenar och lagtävlingar.

Damon, Eric, Isak, Kristoffer och Johan heter killarna från KKSF som tillbringade höstlovets inledning i England tävlandes i WADO Kai EM. Tävlingshelgen i Reading inleddes med kvalificeringsrundor i Kata (form). Katalaget och Damon gick vidare till final.

-Damon förlorade finalen på grund av en regelmiss från oss coacher. Vinnarens coach från England kom fram efter matcher och beklagade då han tyckte Damons Kata var bättre än hans elev, en liten tröst i eländet, berättar Peter Ljungqvist, ordförande och ledare i KKSF. Han berättar att det blev silver även för Katalaget, efter en väl genomförd tävling.

-Eric vann sin första Kata match i klassen 12-13 år, men gick på pumpen i andra omgången. Isak förlorade i första omgången mot killen som sedan vann klassen. I och med att Isaks överman vann guldet fick Isak återkvala och där sopade han mattan med de övriga och tog Brons i klassen 12-13 år Kata, fortsätter Peter.

Kristoffer och Johan tävlade i Kumite (kamp). Bägge killarna förlorade sina första matcher. För Johan gick det så pass illa att han golvades av sin motståndare, engelske mästaren i Kumite -75, som då diskades. Träffar ska bara markeras och får absolut inte golva motståndarna. För Johan var diskningen betydelselös då han själv på läkares inrådan blev stoppad från fortsatt tävlan.

På lördag avgörs Stockholm Karate Cup hemma i Ekhammarhallen. Då har alla killarna chans på Guld i sina åldersklasser, födda 2000, 2001 och 2002, för bästa Kata utövare i Stockholm. De har redan vunnit Lag Kata för pojkar 13-15 år.