Upplands-Brogalan 19
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 24 mars 2019 - klockan 20:55 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

KIFen vidare efter straffrysare


Karin Sidén 2018-10-22

Bild från första kvalmatchen mellan KIF och Slätta, på Kungsängens IP. Matchen slutade 1-2 efter stor dominans av KIF i bollinnehav, men där Slätta var farliga i kontringar och snabba spelvändningar. 
Bild:Karin Sidén
Bild från första kvalmatchen mellan KIF och Slätta, på Kungsängens IP. Matchen slutade 1-2 efter stor dominans av KIF i bollinnehav, men där Slätta var farliga i kontringar och snabba spelvändningar. 

FOTBOLL   Förlängning och straffrysare i Falun avgjorde kvalmötet mellan Kungsängens IF och Slätta och det var Kungsängenlaget som stog som segrare och nu är vidare i kvalet. Nu på lördag väntar hemmamöte mot Bollnäs och lördagen därpå möts de igen i returmatchen. Vinnaren får spela nästa säsong i division 2 så det är mycket som står på spel!

KIFens herrlag är vidare i kvalet mot division två efter en rafflande straffrysare. Efter hemmaförlusten förra lördagen med 1-2 mot Falu-laget Slätta krävdes en bragdinsats av de blåvita. Och som de levererade!

Trots blytung start med ett straffmål i baken i femte minuten lyckades KIF hålla humöret uppe. I mitten av andra halvlek fick man till slut belöning för sitt slit, 1-1, och i den åttioåttonde minuten kom så ledningsmålet.

Resultatet i de bägge mötena blev till slut varsin bortaseger och den sammanlagda målskörden 3-3. Rikard Andersson, lagledare för KIFens herrar, berättar om upplösningen:

-Vi kände oss som segrare när slutsignalen ljöd. Vi hade hämtat upp ett tungt underläge och gjort det avgörande målet bara minuter från matchslutet så vår energi var hur positiv som helst! Förlängningen vägde fram och tillbaka och med fem minuter kvar gjorde vi 1-3. Vild glädje så klart men tyvärr kortvarig. Med bara två minuter kvar av förlängningen fick Slätta straff och kvitterade.

Men än en gång visade KIFspelarna stark lagmoral och grym kämpaglöd. Det krävdes bara fyra av fem straffar för att avgöra eftersom KIF satte alla sina medan Slätta bara satte en.

-Straffavgörande är inte hälsosamt! Pulsen var skyhögt över vad som kan vara nyttigt och det var knappt jag vågade titta men killarna var hur kyliga som helst! Och när Ozan räddade en av deras straffar och den tredje gick utanför då var det klart! 4-1 i straffar till oss och 3-7 i matchresultat. Vilka killar! Vilket lag! Jag är sjukt stolt över hur vi lyckades vända den tunga hemmaförlusten och hur vi bara fortsatte att spela vårt spel. Lagmaskinen vann och nu är vi bara ett steg från division 2!


Första matchen mellan Kungsängens IF och Bollnäs GIF FF spelas nu på lördagen, den 27 oktober. Klockan 15.00 på Kungsängens IP.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 24/3
Nygräddade våfflor och hantverksmarknad
Brödförsäljning
MUSIKCAFÉ
Tisdag 26/3
Naturbilder från kommunen
Torsdag 28/3
Föredrag: "Historiska nedslag längs Enköpingsvägen" av Börje Sandén
Lördag 30/3
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Torsdag 4/4
Seniorshopen har mannekänguppvisning
Lördag 6/4
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Natursnokarna – nu vaknar naturen efter vintern
avståndsannons

Destinys Care mars 19

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen