Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 07:15 Tipsa redaktionen

Seger för Bro IKs P02

Karin Sidén 2014-05-12

Bro IK i vitt och blått gör här 4-1.
Bild:Tommy Sidén

FOTBOLL   På söndagen tog Bro IKs P02 emot Fanna BK hemma på Bro IP. Spelsugna men fortfarande något matchovana efter vinteruppehållet var det fullt ös som gällde för killarna. I den andra halvleken var det långa stunder spel på enbart Fannas planhalva. Hemmalaget ägde spelet men mattades något mot slutet och släppte därigenom in Fanna i matchen igen. Med två stolpskott och ett ribbskott i slutminuterna gjorde gästerna allt för att försöka utjämna. Trots tappra försök stannade målskörden på 6 för Bro och 2 för Fanna.

Det blev en fin säsongspremiär för Bro IKs P02. Laget var visserligen matchovant, så som alla lag är i inledningen av säsongen, men ganska snabbt fick de ändå flyt i spelet och bra fart i lagmaskinen.

Hemmalaget ledde med 3-1 inför den andra halvleken. Där vred de upp spelnivån ett par, tre snäpp och gjorde ganska snabbt 4-1, 5-1 och 6-1. Med drygt halva andra halvlek avklarad och matchen så gott som avgjord tappade Bro lite av skärpan och drivet. I och med det bjöd de in Fanna till match igen.

Det blev en riktigt spännande och lidelsefull avslutning på matchen mellan Bro IK och gästande Fanna. Länge hade hemmalaget dominerat matchen och knappt lånat ut bollen alls till Fannas killar, men under de sista 10 minuterna släppte man in Fanna i spelet igen, vilket gästerna förgäves försökte utnyttja. Bro-keepern hade god hjälp av målburen i slutminuterna då Fanna pressade på. Två stolpskott och ett ribbskott blev det förutom ytterligare ett antal halvskapliga chanser. Bro IK kunde trots anstormningen hålla undan och vann till slut med 6-2.

På bilden syns båda Bro-målvakterna, som turades om i målet.