Förstasidan Söndagen den 5 maj 2024 - klockan 16:18 Tipsa redaktionen
« Föreg. Nästa »

Växjö Frej stod för motståndet i kvällens Pingisligan-match i Lillsjöskolans gymnastiksal

Karin Sidén 2012-11-27

Bild:Tommy Sidén

Tibble-Kungsängen Bordtennisklubb tog emot Växjö-laget Frej hemma i Lillsjöskolans gymnastiksal på tisdagskvällen. Frågan innan matchen var om TKBTK's fina spel från förra hemmamatchen skulle sitta i och om det var i kväll första vinsten i Pingisligan skulle komma. Svaret blev nja på första frågan och nej på den andra.

I kvällens första match möttes Tibble-Kungsängens Moisés Campos-Valdes och Frej Växjös Andreas Törnkvist. Första och andra set vann Törnkvist enkelt, 3-11 och 2-11 blev setsiffrorna. I tredje set däremot spelade Moises på ett helt annat sätt, mer inspirerat och med mer tempo i kroppen. Fram till 6-5 låg spelarna jämnt med varandra, men sedan drog Campos-Valdes ifrån och vann med säkra 11-6. Tyvärr räckte bara inspirationen till ett set för Campos-Valdes. Fjärde set var återigen lojt och oinspirerat och Törnkvist vann enkelt med 1-11 och matchen med 1-3.

Andra matchen spelades av TKBTKs Peter Gripler och Frej Växjös Fabian Åkerström. Åkerström formligen körde över Gripler i första set, 0-11. I andra set såg det bara marginellt bättre ut och Gripler lyckades skrapa ihop 3 poäng. 3-11 slutade det setet. Under tredje set spelade Gripler upp sig en hel del, men fick aldrig någon riktig press på Åkerström trots att det faktiskt stod 6-6. Sista setet slutade 7-11 och Åkerström vann komfortabelt med tre raka set, 0-3.

Den tredje matchen spelades mellan Patrik Torsell för TKBTK och Henrik Johansson för Frej. Torsell spelade bra matchen igenom, han såg lugn och trygg ut i sitt spel. Första set slutade 11-7. I andra set var Torsell spelmässigt än mer överlägsen även om setsiffrorna 11-8 inte riktigt ger den bilden. Några enkla misstag i slutet gav motståndaren ett antal billiga poäng. Även tredje set vanns av Torsell efter övertygande spel. En säker 3-0 vinst för Torsell och liv i matchen igen.

I fjärde matchen var TKBTK's Moisés Campos-Valdes tvungen att vinna mot Fabian Åkerström i Frej Växjö för att utjämna till 2-2 i matcher. Förlust skulle innebära total matchförlust med 1-3. Åkerström tog ledningen med 0-5 i första set innan Campos-Valdes trampade igång spelet och sakta kämpade sig i kapp och förbi till 6-5. Åkerström återtog initiativet och vann setet med 7-11. Campos-Valdes hade inte det lilla extra i skärpan i kväll. Slagen var ofta precis för långa eller nätrull och ut. Han spelade periodvis väldigt bra i matchen mot Åkerström, men med turen hos motståndaren blev det lite för svårt. Andra set slutade 7-11 och tredje set 8-11. Matchen slutade 0-3. Med nätet på sin sida och bollarna slagna en centimeter kortare hade slutresultatet varit ett annat.

Frej Växjö vann över TKBTK. Matchen slutade 1-3 och hemmalaget får vänta någon vecka till på den efterlängtade vinsten.