UBRO Panorama gif-fil
A3 toppbanner
Förstasidan Söndagen den 16 juni 2019 - klockan 22:50 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

2016 i backspegeln - Trafikläget på torsdagsmorgonen


Karin Sidén 2016-11-10

2016-11-10   Rekordsnöfall och trafikkaos. Onsdagsdygnet blev en snövit mardröm för många Stor-Stockholmbor. Så här morgonen efter det stora vita återstår många av trafikproblemen. Ska du ge dig ut i trafiken gäller det att vara förberedd! Kolla upp vad som hänt under natten, klä på dig ordentligt och planera din resa med sömsmån. Snöröjarna har jobbat hårt, men på många ställen står övergivna fordon vilket försvårar och fördröjer deras arbete. Räkna med störningar även idag.

Enligt SMHI föll det mellan 30 och 40 cm snö under onsdagen, en rekordnotering för november. Inte sedan mätningarna började år 1905 har sådan snö-nederbörd uppmätts under ett novemberdygn i Stockholms län.

För dig som måste ge dig ut i trafiken på torsdagsmorgonen är det viktigt att kolla upp vad som hänt under natten. Räkna med fortsatta problem då det längs vägarna står ett mycket stort antal övergivna fordon. Motorvägarna och de stora lederna korkades igen av lastbilar som körde fast och personbilar som ännu inte fått på vinterdäcken vilket på sina håll omöjliggjorde snöröjning.

För pendlarna innebar onsdagsdygnet inställda bussar men relativt väl fungerande tunnelbane- och pendeltågstrafik. Nu på torsdagsmorgonen uppger SL på sin hemsida att det är fortsatt omfattande störningar i busstrafiken men att bussarna har börjat rulla igen på många håll. Framkomligheten är begränsad och det förekommer stora förseningar på grund av halkan. För oss i Upplands-Bro står det just nu (07.50) att det är förseningar på uppemot 20 minuter i busstrafiken.


Vid sjutiden i morse skrev Trafikverket.se så här om trafikläget:

Det står övergivna personbilar och lastbilar på de stora infarterna. De vägar som berörs mest är E4 söderut/norrut, väg 73 (Nynäsvägen) och väg 222. Trafikverket har tillsammans med andra aktörer arbetat för fullt under natten med att få undan fastkörda fordon, men fortfarande kvarstå det fordon på vägen. Detta kommer att bidra till stora köbildningar när morgontrafiken startar. Ni som kan, lämna bilen hemma. Det är extremt stora störningar i vägtrafiken i hela Stockholms län. På flera ställen står trafiken helt stilla och framkomligheten är väldigt begränsad. Orsaken är att stora mängder snö fallit i området. Mängden trafik tillsammans med det kraftiga och ihållande snöfallet har orsakat stora problem i vägtrafiken. Det är väldigt svårt att röja undan snön då både personbilar och lastbilar fastnar och blockerar vägarna så att plogbilarna inte kommer fram. Vi uppmanar trafikanter att, vid absolut behov av bil, planera sin resa i god tid. Utgå från att din resa kommer att ta väsentligt längre tid än normalt. Förbered dig för att hantera långa stopp i trafiken i kyla. Håll dig informerad via trafikaktörernas och din kommuns webbplatser (Trafikverket, SL, Swedavia). Följ den löpande rapporteringen exempelvis genom radio Stockholm och trafiken.nu. samt sl.se. Visa hänsyn, håll avstånd och ge dig inte ut i trafiken utan vinterdäck.


Länk till SL

Länk till Trafikverket

Radio P4 Stockholm Trafiknytt
Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/6
De vilda blommornas dag, Granhammarsparken
Lördag 6/7
Bakluckeloppis på Kvarnnibble Gård
Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBH Matmarknad och försommarfest i Bro C 19

Bro IK Midsommar 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Toppbanner UBRO

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen