Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 16 september 2019 - klockan 00:49 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Förskolekocken Emil Spanos är nominerad till White Guide Junior 


Karin Sidén 2018-05-24

Emil Spanos vid White Guide Juniors prisutdelning 2017. Då blev det en silver- och en bronsmedalj till Kock-Emil på Norrboda! 
Bild:Privat
Emil Spanos vid White Guide Juniors prisutdelning 2017. Då blev det en silver- och en bronsmedalj till Kock-Emil på Norrboda! 

I dag kom glädjebeskedet. Emil Spanos, kock på Norrboda förskola i Kungsängen, är en av 10 förskolekockar som nominerats i prestigetävlingen White Guide Junior till priset som Årets Förskolekock.

Det är andra året i rad Emil är nominerad till den fina priset. Förra årets nominering slutade med en mycket hedrande silverplats!

-Det här är stort! Jag är oerhört glad och stolt över att ha lyckats bli nominerad två år i rad. Silverplatsen 2017 var en höjdare men samtidigt en sporre till att försöka utvecklas ännu lite till! säger en sprudlande glad Emil, och fortsätter: Nu blir det en spänd väntan till september när vinnaren av titeln presenteras, men oj vad jag ska njuta den här gången!

White Guide Junior är en rikstäckande tävling som vill lyfta fram och höja standarden på maten som serveras till våra barn och unga i skolor och förskolor. Det finns 13 olika kategorieri tävlingen, varav Årets Förskolekock är en, Årets Förskolekök en annan.

Emil Spanos, kock på Norrboda förskola i Kungsängen, är en av de nominerade.

2017 var Emil nominerad i två kategorier, Årets Förskolekock och Årets Förskolekök. Då blev det två medaljer: en silver- och en bronsmedalj, något som så klart ger mersmak.

-Den här gången blir ju nomineringen faktiskt också en bekräftelse på att nomineringarna förra året inte var en engångsgrej, utan att jag fortsätter att hålla standarden hög. Det var kanske ett större lyckorus förra gången, bubbligare liksom, men känslan av erkännande och glädje är nog större nu!

Emil vid grillen - inte inte helt ovanlig syn för barnen på förskolan. 
Bild:Privat
Emil vid grillen - inte inte helt ovanlig syn för barnen på förskolan. 

Emil har genom åren hörts i radio, setts på TV och synts i tidningar. Ett av de senare reportagen gjordes i Buffé.

Han har även medverkat i en bok om barn och deras matvanor. Frilansjournalisten Christian Daun skrev boken och tevekocken Niklas Ekstedt producerade recepten. I samband med att boken släpptes förra året sa Emil:

-Att vara med som förebild i en bok om mat för barn är smickrande och ett kvitto på att mina tankar om mat och mat till barn gör skillnad. Jag har ju länge förespråkat att barn kan äta samma mat som vi vuxna och att det inte finns någon anledning egentligen att ha någon särskild "barnmat" eller meny anpassad till barnen, och det är nog en stor anledning till att jag kom med i Christian Dauns bokprojekt. 

-Vällagad och god mat är vad det i grunden handlar om, något som borde vara en självklarhet i alla storkök. Och våra barns födointag är verkligen något jag brinner för!

Bild:Privat


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Skördemarknad i Ladan Öråker
Söndag 22/9
Skördemarknad i Ladan Öråker
Djupdal på Rösaringsåsen- klassisk plats i forntidshistorien
Tisdag 8/10
Gammaldags mat på Klint
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
Söndag 20/10
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
Söndag 27/10
Slöjd- och hantverksutställning på Klint
Lördag 9/11
Städdag på Klint
avståndsannons

Kvinnojouren Anna sep 19

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen