Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 14 december 2018 - klockan 02:27 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Kulturskolan växer – nu tas en plan för nya lokaler fram
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2018-09-26

Kulturskolans verksamhet har växt ordentligt sedan man flyttade in i lokalerna i Blå huset. Bara sedan förra året har antalet sökande ökat med 35 procent och i dag är 610 barn inskrivna på skolan. Verksamhetens popularitet gör att Blå huset inte räcker till för det ökade antalet lärare och elever. Dessutom behöver lokalerna tillgänglighetsanpassas. Därför ska nu Kultur- och fritidskontoret ta fram en plan för hur lokalfrågan ska lösas.

Kultur- och fritidsnämnden har gett Kultur- och fritidskontoret i uppdrag att redovisa en behovsanalys samt ett konkret förslag på hur man löser lokalfrågan, så att man klarar arbetsmiljön för lärare och elever. Kultur- och fritidskontoret har därför, tillsammans med Utbildningskontoret, påbörjat en förstudie för samtlig verksamhet på Ekhammarområdet där också Kulturskolan ingår. Förstudien ska vara klar till årsskiftet 2018/2019.

-Vi tar det på största allvar och tittar på hur vi ska lösa arbetsmiljön och tillgängligheten på både kort och lång sikt, säger kultur- och fritidschef Hannah Rydstedt.

Idag löser man tillgängligheten med andra lokaler

Kulturskolans lokaler i Blå huset är inte anpassade för verksamhetens storlek. Utrymningsvägarna är inte heller anpassade för antalet deltagare och besökare. Dessutom finns tre trappor som saknar tillgänglighetsanpassning. Det gör att elever och vuxna med funktionsvariationer inte kan delta i all verksamhet som sker i huset.

I dag löser Kulturskolan tillgängligheten med att erbjuda undervisning i någon av de andra lokalerna som verksamheten har tillgång till, så att alla unga i Upplands-Bro ska ha möjlighet att delta. Kulturskolans verksamhet finns i stort sett i alla kommunens skolor.

Ett välkommet beslut

-Jag är mycket nöjd med att vi har fått det här uppdraget av kultur- och fritidsnämnden som tar detta på största allvar, säger kultur- och fritidschef Hannah Rydstedt.

Kulturskolan, som i år firar 60-årsjubileum, har elever från alla skolor med årskurs F–6 i kommunen. Verksamheten är omtyckt och nu i höst var det över 85 fler sökande än förra året. Sedan 2010 har antalet inskrivna ökat med 200 elever.

Stor utmaning inför nästa år

Utbildningskontoret utreder under hösten 2018 hur Ekhammarområdet, där Blå huset ligger, bäst kan utvecklas. I går, tisdagen den 25 september, beslutade Kultur- och fritidsnämnden att även Kulturskolan ska ingå i analysen. Lokalfrågan väntas bli en av de största lokalutmaningarna för nämnden under 2019.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 15/12
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 16/12
Tredje Advent på Säbyholm
Lördag 22/12
Sagostund på finska!
avståndsannons

ICA i Bro Piroger

ActivityCare nov 18

Kultur & Fritid ht 18 dec  Vattenläcka

Kommunfullmäktige dec 18

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen