UBRO Panorama gif-fil
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 16 november 2018 - klockan 22:58 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

På gång i helgen
Tips inför helgen 25-26 november


Karin Sidén 2017-11-23

Vill du aktivera dig i helgen, men hålla dig inom kommungränsen så finns det en hel del kul att hitta på. Bland annat är det dags för den första julmarknaden! Det kommer garanterat fler kommande helger!!!

LÖRDAG den 25 november:

RÖDA KORSETS JULMARKNAD i Florasalen, Bro klockan 10-14
.
 Välkomna till Röda Korsets traditionella Julmarknad som för första gången hålls i Bro i år, i Florasalen/Dagcentralen på Blomstervägen i Bro C.
Försäljning av egna tillverkade alster, Tombola, Lotterier, Café med kaffe / te och hembakat bröd. Intäkterna går oavkortat till Röda Korsets verksamhet.


PANELDISKUSSION om Villa Skoga i Dagcentralen i Kungsängen klockan 13-15. Föreningen Bevara Villa Skoga bjuder in till Medlemsmöte och Öppet Hus. Kommunens politiker är inbjudna till en paneldiskussion. Kaffeservering: 30 kr som betalas vid dörren kontant.


GLASBOLAGET vid Sätra Gård / Högbytorp i Bro har öppet klockan 11-16. Välkomna till en unik glashytta. Café. Prova på glasblåsning. (Obs boka tid för prova-på) Se länk för mer info.


HÄSTLOPPIS på LADAN Öråker i Kungsängen. Kulturcentrum med Café och mysiga små butiker och ateljéer i fin miljö. Caféet och butikerna har öppet klockan 11-16. Se länk för mer info. Den här helgen är det Hästloppis. Se länk för info om den.
SÖNDAG den 26 november:

BISKOPEN besöker HÅTUNA KYRKA klockan 11.00. Biskopen deltar i mottagandet av församlingens nye kyrkoherde Matz Antesten.


HEMBYGDSFILM: Kungsängen med bil visas på Stora Scenen i Kulturhuset, Kungsängen, klockan 13.00. I filmen får du följa med på en resa med bil genom Kungsängen 1987. Där visas också delar av nationaldagsfirandet 1991, samtal med minnen från den gamla järnvägsstationen 1992 samt Hembygds föreningens 50-årsfirande med musik och folkdans 1992. Fri entré. Se länk.


FINLAND 100 ÅR: HISTORIEDAG i Florasalen / Dagcentralen i Bro klockan 13.30. Historiedagen inleds med föredrag av historikern Börje Sandén som bjuder på en intressant föreläsning om när den finska befolkningen bosatte sig i kommunen på grund av kriget. Klockan 14.30 bjuds deltagarna i Historiedagen på fika och cirka klockan 15.00 fortsätter Historidagen med Krigstidens musik av Eila Pöllänen. Musikern Eila Pöllanen sjunger och berättar historier om krigstidens musik. Eila visar också bilder och läser poesi. Se länk.


MUSIKCAFÉ på Dagcentralen i Kungsängen - Grand Finale! klockan 14.00. Det omåttligt populära Musikcaféet har arrangerats i 15 år och har nu säsongsfinal. Roffe Larsson med flera underhåller. Kaffe med dopp för billig peng.


Upplands-Brosextetten spelar på Stora Scenen i Kulturhuset, Kungsängen, klockan 16 - 18. Upplands-Bro Sextetten bjuder denna kväll på en höstkonsert tillsammans med sångaren Kjell Persson med gruppen Gubbröra. Med melodier av bland annat Owe Thörnqvist och Evert Taube. Biljetter ordinarie pris 150:- alt. reducerat 100:- kan köpas kontant på Biblioteket eller digitalt via: www.upplands-bro.se/kultur


HÄSTLOPPIS på LADAN Öråker i Kungsängen. Kulturcentrum med Café och mysiga små butiker och ateljéer i fin miljö. Caféet och butikerna har öppet klockan 11-16. Se länk för mer info. Den här helgen är det Hästloppis. Se länk för info om den.
 

Har du något evenemangstips som inte finns med i UBROs På gång i helgen? Tveka inte att höra av dig. Det är bara att klicka i rutan Tipsa redaktionen högst upp på sidan så når du min mejlbox! /Karin
 

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 17/11
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Matinéfilm för de mindre - Mamma Mu och kråkan
Söndag 18/11
Träna för livet med GYMMIX
Filmvisning: Det sjunde Inseglet
Torsdag 22/11
Scratch i Brohuset
Söndag 25/11
Röda Korset – Julmarknad
MUSIKCAFÉ
Torsdag 29/11
Föreläsning: Dick Harrison och Irène Seth
Lördag 1/12
Sjöscouternas Julbasar
avståndsannons

ICA i Bro Falukorv

Kommunfullmäktige 2018 nov

Kultur & Fritid ht 18 Dick och Irène

ActivityCare nov 18

Kultur & Fritid ht 18 Among Lynx

UNICEF plugg

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen