Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 20 februari 2019 - klockan 01:01 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Transport- och servicegruppen är årets arbetsplats
Nyhet från Upplands-Bro kommun


2018-06-15

Vinnarna, från vänster: Peter Jansson, Uldis Inkis, Johan Boström, Shilan Omer, Fredrik Bergqvist och Sandra Svensson Drobny.
Bild:Upplands-Bro kommun
Vinnarna, från vänster: Peter Jansson, Uldis Inkis, Johan Boström, Shilan Omer, Fredrik Bergqvist och Sandra Svensson Drobny.

Varje år utser kommunen årets arbetsplats inom Upplands-Bro kommun. Priset delas ut till en arbetsplats som under det gångna året på olika sätt stått för en arbetsinsats utöver det vanliga. Årets vinnare, Transport- och servicegruppen, presenterades under kommunfullmäktigemötet den 13 juni.


Mervärde för invånarna


För att bli årets arbetsplats krävs en budget i balans och ett fungerande arbetsmiljöarbete. Andra kriterier är insatser inom verksamhetsutveckling, att våga bryta gamla mönster och att skapa mervärde för invånarna i Upplands-Bro.


Studiebesök och inspiration

Priset på 60 000 kronor ska användas till verksamhets- eller kvalitetsutveckling. Och vinnarna har redan en idé om hur de vill använda pengarna.

-Dels vill vi använda pengarna till kompetensutveckling och dels till att hitta ny inspiration på arbetsplatsen. Vi vill också försöka få till studiebesök för att inspireras hur andra liknande verksamheter jobbar, säger Johan Boström, arbetsmarknadschef, Upplands-Bro kommun.

Flera nominerade

Förutom Transport- och servicegruppen var även förebyggande enheten för äldre och Lillsjöskolan nominerade.

Priset delades ut på kommunfullmäktigesammanträdet den 13 juni av kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S).


Vinnarmotiveringen:

Transport- och servicegruppen är ett levande exempel på kommunens organisationsfilosofi HEP (Helhetssyn, Engagemang och Professionalitet). Här koordineras uppdrag som kommer från många av kommunens verksamheter. Det handlar till exempel om mattransporter, ommöbleringar och att klyva och köra ut ved till olika grillplatser. Gruppen ansvarar också för den fixartjänst som erbjuds kostnadsfritt till alla 70+.

Efter att gruppen tagit över tjänsten att köra deltagare till dagverksamheterna och chaufförerna utbildads för att kunna möta deltagarnas behov, har kvaliteten höjts på flera sätt. Inte minst utifrån resenärernas behov av tidspassning. Kostnaderna för transporterna har dessutom sänkts.

Detta är en arbetsplats som ger alla människor en plats och en tillhörighet. Det är bland annat nyanlända medborgare som gör språkpraktik och medborgare som arbetstränar för att komma ifrån beroendet av försörjningsstöd. Verksamhetens mål är att alla får ett mervärde i sitt liv genom sysselsättning, arbete och självständighet.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Onsdag 20/2
Stickcafé i Kulturhuset
Slöjdsalong
Torsdag 21/2
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
Författarbesök: Henrik Berggren
Fredag 22/2
Stickcafé på Nyfiket
Lördag 23/2
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 24/2
Fira Sverigefinnarnas dag!
Från tomtar och troll till råttan i pizzan och clownmördaren
avståndsannons

Sparbanken stipendier feb-mars 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen