Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 20 juni 2018 - klockan 01:57 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Välgörenhet på två hjul - Christer trampar för barnen


Karin Sidén 2017-06-13

Välgörenhet på två hjul = Ride of Hope. Varje helg träffas Team Stockholm för att träna tillsammans. Nu senast var det Rättarboda i Bro som var startpunkt för helgens långpass. Varje taem-medlem är \
Bild:Karin Sidén
Välgörenhet på två hjul = Ride of Hope. Varje helg träffas Team Stockholm för att träna tillsammans. Nu senast var det Rättarboda i Bro som var startpunkt för helgens långpass. Varje taem-medlem är "träningsvärd" med jämna mellanrum och lägger då upp rutten. Här ligger Christer som två i det yttre ledet.

Christer Gustafsson från Rättarboda i Bro cyklar välgörenhetsloppet Ride of Hope Europa tillsammans med hundratalet andra vardagshjältar. Tillsammans ska de cykla från Prag till Varberg och målet är inte bara den hägrande mållinjen i Varberg utan också att samla in ett mångmiljonbelopp till Barncancerfondens viktiga verksamhet.

Starten går idag, den 3 juli, i Prag. Om en vecka beräknas cykelhjältarna vara i mål i Varberg!

-Förra året samlade Ride of Hope Europa in 5,6 miljoner kronor och självklart hoppas vi bräcka det! säger Christer som cyklar för Team Stockholm.

Christer Gustafsson från Rättarboda i Bro har ett spännande uppdrag i sommar. Han ska cykla välgörenhetsloppet Ride of Hope Europa. 

Ride of Hope är ett mycket framgångsrikt välgörenhetsevenemang där alla pengar som kommer in genom anmälningar, gåvor från sponsorer och insamlingar längs med vägen oavkortat går till Barncancerfondens verksamhet.

Christer från Rättarboda ska tillsammans med sina teamkamrater cykla från Prag till Varberg. Målet är att samla in ett mångsiffrigt belopp till Barncancerfonden.
Bild:Karin Sidén
Christer från Rättarboda ska tillsammans med sina teamkamrater cykla från Prag till Varberg. Målet är att samla in ett mångsiffrigt belopp till Barncancerfonden.

Loppet, som är så mycket mer än ett cykellopp, har en mångårig historia och finns numera i en uppsjö varianter. Man kan som deltagare lägga ribban helt efter den egna förmågan då det finns cityetapper på cirka 5km, kortetapper om cirka 5 mil, från Umeå till Stockholm (ca 100 mil), samt från Lund till Stockholm (ca 120 mil). 

Och så finns Ride of Hope Europa, den största utmaningen av dem alla. Deltagarna i ROHE cyklar från Prag till Varberg, en sträcka om sammanlagt drygt 100 mil. På en vecka. Det innebär dagsetapper på i snitt 15-18 mil. 

-Jag cyklar Ride of Hope för att göra skillnad. Göra skillnad för de drabbade barnen, men också för deras familjer. De pengar vi samlar in går oavkortat till Barncancerfonden. Vi bekostar loppet, mat, logi och transporter själva och jobbar aktivt för att få in så mycket sponsorpengar som möjligt. Pengarna vi samlar in går till forskning OCH till stöd för familjerna. Där gör Barncancerfonden ett fantastiskt viktigt arbete när de stöttar de drabbade familjerna. Cancern drabbar ju inte bara barnet som diagnosticerats utan hela familjen, föräldrar och eventuella syskon.

Christer berättar att Team Stockholm, som består av honom själv och 11 andra glada cykelamatörer i blandad ålder, hittills samlat in cirka 400 000 kronor i sponsorpengar.

Hittills har de bland annat varit funktionärer vid Santa Run, hjälpt till vid mässor och sålt sponsorplatser på sina tävlings- och träningskläder. Försöken att stå med traditionella bössor har inte gett så mycket utan istället har de satsat på FB-kampanjer och dylikt. 

-Hittills har fyra lokala företag klivit in som sponsorer. Det är Frewito, Mark Objekt ab (MOAB), STS och Floristhörnan. Men mina teamkamrater kommer ju från hela Storstockholm så det är ju många andra företag som också är med och sponsrar. Privatpersoner, familj, vänner, bekanta och obekanta skänker även de belopp i varierad storlek. Varje krona räknas och sammanlagt blir det mycket pengar. Många bäckar små heter det ju...

Christer berättar till exempel att hans 7-årige son är med och sponsrar. Han samlar pantburkar och sätter in de pengar han får i pant på Team Stockholms Barncancerfondenkonto. 

-De olika teamen tävlar mot varandra i att dra in pengar. Stor prestige i den tävlingen! Totalt är det sju team från hela Sverige. Team Stockholm har hittills dragit in flest kronor per deltagare, men vi är ett ganska litet team jämfört med några av de andra så totalsumman ligger inte i topp. Men vi jobbar på det! 

-Som sponsor kan man öronmärka sin gåva - och det vill vi ju att våra sponsorer gör så att vi kommer högt i insamlingsrankingen. Helt oviktigt egentligen så klart - men det är som sagt mycket prestige i tävlingen mellan teamen, förklarar Christer.

Under söndagens runda passade teamet på att träffa två av sponsorerna. Företagen Frewito och MOAB från Bro är båda två sponsorer till Team Stockholm. Frewito är Guldsponsor och MOAB är silversponsor. Floristhörnan och STS är bronssponsorer. Självklart kan privatpersoner sponsra Teamet de också! Alla bidrag, oavsett storlek är värdefulla.
Bild:Karin Sidén
Under söndagens runda passade teamet på att träffa två av sponsorerna. Företagen Frewito och MOAB från Bro är båda två sponsorer till Team Stockholm. Frewito är Guldsponsor och MOAB är silversponsor. Floristhörnan och STS är bronssponsorer. Självklart kan privatpersoner sponsra Teamet de också! Alla bidrag, oavsett storlek är värdefulla.

Christer Gustafsson är ingen ovan cyklist. Tvärtom. Men att under en vecka cykla från Prag till Varberg är något helt annat än hans tidigare erfarenheter.

-Att cykla Vätternrundan är ju en helt annan sak. Den är mycket längre än en dagsetapp på ROHE, men med en viktig skillnad: du kan vila dagen efter. Nu ska du cykla varje dag i en vecka. Jag kör min elfte Vätternrunda i år och har en del erfarenhet av långlopp men det här blir definitivt en utmaning. Vi i teamet ska hålla ihop under etapperna är det tänkt, så det blir ju så att den som är sämst för dagen får bestämma tempot. 25-27 km/h är det tänkta hastighetsmålet.

-Vi är 12 cyklister i vårt team. Det är Agnetha och 11 karlar. Vi är i åldrarna 35-60 år och de flesta av oss kände inte varandra innan vi blev Team Stockholm i höstas. Med oss längs vägen kommer vi ha en följebil och en följemc med sjukvårdskunnig och cykelreparatörer. 

Christer berättar att teamet tränar tillsammans varje vecka. Eftersom de är beroende av varandra längs vägen gäller det att lära känna teamkompisarna väl, så att man vet hur var och en fungerar i olika situationer. Det gäller att ha koll på vad som händer när kompisarna blir trötta / slitna / hungriga så att man slipper onödiga komplikationer och osämjor. Att ligga på rulle på landsväg är helt enkelt farligt om man inte kan lita på dem man ligger nära. Bilister som inte visar hänsyn är den största riskfaktorn, men medcyklisterna utgör även de en inte obetydlig riskfaktor att ha med i ekvationen.

Guld- och Silversponsorerna tillsammans med Team Stockholm. Fredrik från Frewito och Jocke från MOAB.
Bild:Karin Sidén
Guld- och Silversponsorerna tillsammans med Team Stockholm. Fredrik från Frewito och Jocke från MOAB.

Totalt är det 120 cyklister som deltar i årets ROHE. Rutten är lagd sedan länge och hotellen är bokade längs vägen. En stor hotellkedja har varit vänliga att stötta det goda ändamålet genom att ge cyklisterna lite rabatt på hotellnätterna men i övrigt står de för alla omkostnader runt evenemanget. Christer berättar att cyklarna kommer att skeppas ner till Prag i en lastbil.

-För att det inte ska bli fullständigt kaos i lastbilen har vi alla fixat cykelkartonger, vanliga som cykelaffärerna har. Så var och en av oss packar vår egen cykel och ser sedan till att den kommer till lastbilen. Sedan flyger vi ner till Prag. Förra året var första gången man körde sträckan Prag-Varberg och då var det tydligen lite kaotiskt i starten eftersom den gick inne i stan, mitt i morgonrusningen. Inte helt poppis bland trafikanterna kanske, så i år har de gjort lite förändringar för att slippa just den hetsen.

Loppet består av fem etapper genom norra Europa och två etapper i Sverige. Man startar den 3 juli i Prag och räknar med att rulla in i Varberg runt middagstid den 9 juli.

Vi håller tummarna för medvind längs vägen och önskar Lycka Till!
Vill du vara med och skänka pengar till Barncancerfondens viktiga arbete och samtidigt hjälpa Team Stockholm i prestigetävlingen om störst insamlad summa i Ride Of Hope Europa

Klicka på länken och följ instruktionerna. Glöm ej att "öronmärka" ditt bidrag med TEAM STOCKHOLM!

Vill du skänka en gåva med Swish? Numret är 123 2255792 Glöm inte att ange Team Stockholm i meddelanderutan!

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 1/7
Tusen Trädgårdar - besök familjen Skånbergs trädgård i Rättarboda
Tusen Trädgårdar - besök familjen Walderös trädgård i Kungsängen
Måndag 20/8
Filmskaparkollo
Tisdag 21/8
Filmskaparkollo
Lördag 25/8
Vernissage: Konstrundan
Söndag 26/8
Vandring på Upplands-Broleden - med Naturskyddsföreningen
Lördag 1/9
KONSTRUNDAN
Söndag 2/9
KONSTRUNDAN
avståndsannons

Kultur och Fritid 18 Filmskaparkollo

UBH Sommarhälsning 18

UBROs egen

Pluggannons UNHCR sidebanner

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen