Woodys Bra produkter april 17
kronans Apotek
Förstasidan Torsdagen den 24 maj 2018 - klockan 21:13 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Kungsängenträdgård deltar i trädgårdsentusiasternas folkfest "Öppen Trädgård" 


Karin Sidén 2017-07-11

Bild:Karin Sidén

Söndagen den 16 juli, i samband med tidningen Lands trädgårdsevent Öppen Trädgård, öppnar Torsten och Runa Walderö i Kungsängen upp sin trädgård och välkomnar allmänheten till att inspireras och imponeras av deras livsverk. En helt osannolik trädgårdsskapelse mitt i villaområdet och en fröjd för ögat, där varenda kvadratcentimeter utnyttjas på bästa sätt! 

Sedan drygt 20 år tillbaka anordnar tidningen Land det riksomfattande och mycket uppskattade evenemanget Öppen Trädgård där privata trädgårdsodlare visar upp sina skapelser för allmänheten. I år är det 120 trädgårdar som deltar, från Skåne i söder till Lappland i norr.

Bild:Karin Sidén

Här i Upplands-Bro finns två trädgårdar som deltagit i Öppen Trädgård flera gånger. I årets upplaga är det dock "bara" en trädgård, Walderös i Kungsängen, som ställer upp. Besökarna får där njuta av en kuperad trädgård med en imponerande artrikedom. 

För vilken gång i ordningen man deltar i tidningen Land's Öppen trädgård är något oklart. 10-årsjubileumet har passerats med råge vid det här laget!

Torsten och Runa Walderö har en kuperad villatomt på Bergvägen 7 i centrala Kungsängen. Där har de skapat en prunkande, artrik oas som imponerat stort på trädgårdsentusiaster från när och fjärran. Under åren har de tagit emot busslast efter busslast med grönfingrade medlemmar i trädgårdsföreningar från rikets alla hörn, glada amatörer och hobbyodlare.

Bild:Karin Sidén

Bild:Karin Sidén

Torsten och Runa har över 600 olika växt- och träd arter i sin trädgård som de sedan många år visat upp för allmänheten. 2014 vann man utmärkelsen Upplands-Bros vackraste trädgård. Se tidigare artikelLänk till egna hemsidan.Öppen Trädgård pågår klockan 12.00-18.00 söndagen den 16 juli. I Kungsängen öppnar familjen Walderö grinden till sin fantastiska trädgård på Bergvägen 7.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 24/5
Mattecentrum i Kulturhuset & Brohuset
Lördag 26/5
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Gatuteater från 7 år på Kungsfesten!
Kungsfesten
Söndag 27/5
Öppet Hus på Brandstationen i Bro
Tisdag 29/5
Mattecentrum i Kulturhuset & Brohuset
Torsdag 31/5
Mattecentrum i Kulturhuset & Brohuset
Fredag 1/6
Öppna Förskolan C/O Kulturhuset – Drakar!
Lördag 2/6
Röda Korset - Loppis / Second Hand
avståndsannons

Kultur & Fritid vt 18 GatstensTeater

Kungsfesten 18

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Pluggannons UNHCR sidebanner

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

Toppbanner UBRO

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen