Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 21 augusti 2019 - klockan 02:57 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Lasse Åberg-utställning i Konsthallen


Karin Sidén 2018-10-15

Lasse Åberg är en multitalang med många, många strängar på sin lyra. Nu ställer han ut i Kulturhusets Konsthall. Vernissage är det lördagen den 20 oktober klockan 13-15.
Bild:Åbergs Museum
Lasse Åberg är en multitalang med många, många strängar på sin lyra. Nu ställer han ut i Kulturhusets Konsthall. Vernissage är det lördagen den 20 oktober klockan 13-15.

En av höstens storsatsningar i Kulturhuset är den kommande Lasse Åberg-utställningen Art's Fun som invigs med vernissage och konstnärens egen visning lördagen den 20 oktober. Anna Sjunnesson är intendent på Kulturhuset och ansvarig för Konsthallens utställningsprogram:

-Mitt mål är att alla Upplands-Broare ska få en relation till Konsthallen och att alla ska känna att det finns utställningar som lockar dem dit. Jag tror att just Lasse Åberg kommer att ha den förmågan. Inte nog med att han ju så gott som är granne med oss, en lokal ikon, han har ju dessutom en mycket varierad, mångårig och framgångsrik kulturell karriär. Disneysamlingen är världsunik i sig, men sedan också filmerna, tavlorna och museet i Bålsta. Barnprogramskapare, musiker och så vidare och så vidare. Lasse Åberg är unik och vi är otroligt glada och stolta över att han ställer ut här hos oss!

Det är inte många som inte har någon sorts relation till Lasse Åberg och hans omfångsrika kulturgärning. Stig Helmer och Sällskapsresanfilmerna är sedan länge svenska klassiker som de flesta sett någon gång. Många har samlat på ölglas med Lasses karaktäristiska Musse Piggfigurer medan andra älskade Trazan och Banarne när de växte upp. Många är vi som minns uttrycket Filmtajm med värme och många är de som diggat loss till Lasses jazz.

Det är kanske inte alla som är införstådda med hur stor del av Lasse Åbergs yrkesgärning som faktiskt är inriktad mot konsten, men Anna Sjunnesson, intendent på Kulturhuset berättar att han har en magisterexamen i grafisk formgivning från Konstfack. Sin första separatutställning hade Lasse Åberg i Stockholm 1974 och han är representerad på ett flertal museer och har också internationella utställningar på sitt CV. Bland annat i småstäderna London, NewYork, Chicago och Tokyo! 

-Det finns inte mycket inom kulturen som Lasse Åberg inte gett sig på. Allkonstnär är väl det närmaste man kan komma en passande titel. Musiker, skådespelare, grafiker, museiägare, konstsamlare, regissör, manusskapare, designer och mycket mycket mer skulle kunna rymmas på hans visitkort. Det är med stor glädje vi på lördag inviger hans utställning i Konsthallen och höstens alla olika Lasse Åberg-projekt, säger Anna Sjunnesson och fortsätter:

-Vi inleder med att Lasse själv visar sin utställning Art's Fun i konsthallen, den 20 oktober (samma dag som invigningen). Sedan blir det bland annat en grafikhelg för vuxna, konstverkstäder för barn där grafik och serier är temat, föredrag om Disney och konsten, jazzkonsert på Stora Scenen och en rad lunchvisningar av utställningen.
Länk till Kulturportalen där hela Lasse Åberg-projektet presenteras.

Länk till Åbergs Museums hemsida.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 24/8
Motorflygets Dag - Frölunda flygfält
Klädbytardag - S i B
Vernissage inför Konstrundan 2019
Söndag 25/8
Dans på Rösaring
Lördag 31/8
Konstrundan 2019
Söndag 1/9
Konstrundan 2019
Onsdag 4/9
Slöjdsalong
Onsdag 11/9
Prova på MINDFULLNESS
Torsdag 12/9
Föreläsning: Bli biodlare eller hjälp ett solitärbi
avståndsannons

Sparbanken öppettider aug 19

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen