Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Söndagen den 5 maj 2024 - klockan 19:27 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Anställd på förskola misstänks för våldtäkt mot barn
Meddelande från Polismyndigheten


Karin Sidén 2015-10-02

Kompletterad med information från Polisen Stockholm Nord 2015-10-02.

Måndagen 28 september gjorde Upplands-Bro kommun en polisanmälan mot en anställd  på en förskola i Bro. Vårdnadshavare på den aktuella förskolan har informerats.


Info från Polisen Stockholm Nord 2015-10-02:

Måndagen den 28 september 2015 upprättades en polisanmälan avseende misstanke om brott som eventuellt kan ha begåtts på en förskola i Upplands Bro kommun. En förundersökning har inletts och pågår med åklagarmyndigheten som förunder-sökningsledare. På kvällen torsdagen den 1 okt blev en person i ärendet anhållen av åklagare misstänkt för våldtäkt mot ett barn. Misstänkt har i polisförhör förnekat brottslig gärning. Då förundersökningen är inne i ett mycket känsligt skede och berör misstanke om brott där målsägande är minderårig så råder mycket sträng förundersökningssekretess. Med anledning av detta kan polismyndigheten tyvärr i nuläget inte gå ut med någon ytterligare information i ärendet.

Polismyndigheten kommer alltid att kontakta vårdnadshavare om det under den pågående förundersökningen visar sig att något minderårigt barn blivit utsatt för någon brottslig handling. Polisen kommer heller aldrig att ta någon form av kontakt med ett minderårigt barn utan att först i god tid kontakta något av barnets vårdnadshavare.

Upplands Bro kommun har på inget sätt insyn i den pågående förundersökningen utan den omfattade förundersöknings-sekretessen som finns i ärendet gäller för dem liksom för enskilda personer. Syftet med förundersökningssekretess är att skydda alla inblandade som på något sätt ingår i förunder-sökningen samt säkerställa att ingen tänkbar bevisning i ärendet förändras , försvagas eller försvinner.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen