Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 8 maj 2024 - klockan 00:49 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Drunkningstillbud vid Lillsjön


Karin Sidén 2013-09-09

På söndagseftermiddagen inträffade ett drunkningstillbud vid Lillsjön i Kungsängen. Tack vare rådiga ingripanden från personer som uppfattade nödsituationen fick katastrofen ett lyckligt slut.

En pappa var vid Lillsjön och fiskade med sina två små barn i söndags eftermiddag när dottern halkade till och ramlade i vattnet från den branta klippan. Pappan kastade sig i efter dottern men kunde inte ta sig tillbaka till klippan igen. Varken pappan eller den lilla flickan kunde simma.

En förbipasserande kvinna såg vad som höll på att ske och kastade sig i för att rädda de båda nödställda, men det höll på att sluta med en ännu större katastrof. I sin panik och dödsångest höll den drunknande pappan och flickan på att dra med sig kvinnan ner i djupet.

Ett annat fiskesällskap uppfattade nödropen och sprang till platsen. Med sekunders betänketid hann en av männen ändå tänka klokt. Han fick fatt i pappans fiskespö och använde det som räddningslina. Med fiskespöt som förlängd arm nådde han ut till pappan som hade den lilla flickan i ett fast grepp och tillsammans lyckades männen hala in dem båda. Kvinnan hade för egen maskin tagit sig in till land, men kunde inte ta sig upp ur vattnet själv då klippan var allt för brant.

Alla tre klarade sig och var vid medvetande, men i olika stadier av chock och fördes i ambulans till sjukhus för omvårdnad.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen