Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 17:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-10-10

Skadegörelse med krossade bilrutor och fönsterrutor är i särklass den vanligaste anmälningsorsaken i den här polisrapporten. Det är många målsägande som råkat ut för skadegörelsen, merparten av dem bor i Tibbleområdet. Ett tydligt hösttecken är att första vinterdäcksstölden anmälts.

Någon gång mellan den 2 och 6 oktober inträffade ett garageinbrott i en garagelänga på Vinbärsstigen. Enligt anmälan stals en uppsättning med vinterdäck av märket Hakkapelitta.

Någon gång mellan den 5 och 6 oktober inträffade inbrott i en garagelänga på Krikonstigen i Tibbleområdet. Enligt anmälan är det två garageportar i samma länga som brutits upp, men inget ska vara stulet.

Den 7 oktober upptäcktes ett inbrott i en container som står på Enköpingsvägen i Bro. Låset var sönderbrutet men inget ska vara stulet.

Strax efter 18 den 7 oktober larmades räddningstjänst, polis och ambulans till Husbyvägen i Aspviks koloniområde i Bro där en kolonistuga stod i brand. Ingen person skadades, men familjens hund dog i lågorna. Kolonistugan brann ner till grunden. Se separat artikel.

Vid 23-tiden den 7 oktober upptäckte en målsägande på Björnbärsstigen i Tibble att det varit ovälkommet besök i lägenheten. Inbrottstjuven/tjuvarna har tagit sig in genom att bryta upp ett fönster. Bland annat stals en dator, pass, en kamera och en TV.

Klockan 00.30 den 8 oktober utlöstes inbrottslarmet i en byggcontainer på Pettersbergsvägen i Norrboda, Kungsängen. Enligt anmälan är det tre olika målsägande och tre olika containrar som haft påhälsning. Låsbommarna hade kapats men inget verkar vara stulet.

Strax innan 21 den 8 oktober upptäckte en målsägande på Ekhammarsvägen i Kungsängen att det varit ovälkommet besök i lägenheten. Inbrottstjuven/tjuvarna har tagit sig in genom att bryta upp ett fönster. Bland annat stals en dator, smycken, och mobiltelefoner.

Någon gång mellan den 7 och 9 oktober har två lastbilar utsatts för skadegörelse medan de stod parkerade vid Tibble Torg-parkeringen. Bägge lastbilarna hade fått fönsterrutor krossade.

Någon gång mellan den 8 och 9 oktober inträffade ett bilinbrott på Hjortronvägen i Tibble. Då det inte finns några tecken på att den som krossat bakrutan på bilen varit inne i den kan det vara så att det rör sig om skadegörelse mot bilen snarare än ett inbrott.

Någon gång mellan den 8 och 9 oktober inträffade skadegörelse mot en bil som stod parkerad på Mullbärsstigens boendeparkering i Tibble. Någon har krossat fönsterrutan på förardörren. Enligt anmälan hade flera bilar som stod på samma parkering utsatts för liknande skadegörelse.

Någon gång mellan den 8 och 9 oktober utsattes en skola i Kungsängen för skadegörelse. Fem fönsterrutor hade krossats.

Någon gång mellan den 8 och 9 oktober utsattes målsägandes bil för skadegörelse. Bilen stod parkerad vid Kungsängens station och hade fått bägge dörrarna på passagerarsidan intryckta/tillbucklade och repade. Sannolikt har någon sparkat upprepade gånger mot bildörrarna.

Vid stängningsdags, tretiden, natten mot söndag den 9 oktober, var det en gäst på en restaurang i Kungsängens centrum som inte ville lämna lokalen. Vakter och gästen hamnade i bråk med varandra och det hela slutade med att vakterna polisanmälde gästen för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och hets mot folkgrupp. Gästen gjorde en motanmälan mot en av vakterna, en anmälan om misshandel.

Klockan 05.45 den 9 oktober väcktes en målsägande på Hallonvägen i Tibble av ett brak och ljudet av glaskross då någon kastade en sten mot sovrumsfönstret så att ytterglaset krossades. När målsägande tittade ut såg denne en person stå nedanför fönstret men då det var alldeles mörkt syntes inga detaljer.

Någon gång mellan klockan 01 och 04 den 10 oktober inträffade skadegörelse mot en bil som stod parkerad vid Bergvägen/Kungsvägen i Kungsängen. Enligt anmälan har höger bakruta krossats.





Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen