Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Söndagen den 5 maj 2024 - klockan 08:08 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-01-31

Skadegörelse och stenkastning är de i särklass vanligaste anmälningarna bland helgens inkomna polisanmälningar. Ett fall av väskryckning toppar i "allvarlighetsgrad", men bland anmälningarna finns även ett bostadsinbrott, slangning, och snatteri/tumult i en större butik i Brunna.

Någon gång mellan klockan 10 och 11 den 26 januari utsattes målsägandes bil för smitning och/eller skadegörelse. Bilen stod parkerad på Willysparkeringen, Klövtorpsvägen i bro. När ägaren kom tillbaka efter avslutat ärende hade någon kört på bilen så att den var tillbucklad och repad på ena framskärmen. Bilen var även repad på huven.

Någon gång mellan den 17 och 27 januari utsattes målsägandes bil för ett inbrotts- eller stöldförsökmedan bilen stod parkerad på Rönnbärsvägens boendeparkering. Låskolven på förarsidan var bortbruten och låskolven på passagerarsidan hade brytskador. Inget verkar dock vara stulet.

Klockan 21.50 den 27 januari inträffade skadegörelse på Byggmästarvägen i Gamla Bro. Målsägande hörde hur en ruta krossades och upptäckte då att någon kastat en sten genom en av bilens rutor.

Klockan 22.35 den 27 januari inträffade skadegörelse på Byggmästarvägen i Gamla Bro. Någon kastade sten mot målsägandes köksfönster så att ett hål uppstod i ytterglaset.

Klockan 22.40 den 27 januari inträffade skadegörelse på Lantmätarvägen i Gamla Bro. Enligt anmälan så hörde målsägande ljud som av luftgevärsskott utanför. Vid kontroll visade det sig att målsägandes bil hade ett flertal lackskador på hela karossen som efter träffar av skott eller småsten.

Någon gång mellan den 26 och 28 januari stals en blå-vit mountainbike av märket Kona från Krusbärsstigen i Tibble.

Klockan 00.24 den 28 januari inträffade skadegörelse på Finnstastigen i Bro. Någon kastade två stenar genom ett av målsägandes lägenhetsfönster.

Strax innan 17 den 28 januari inträffade skadegörelse på Finnstastigen i Bro. Någon kastade sten mot en föreningslokal. En ruta krossades och två rutor fick ytterglaset krossat. 

Strax efter klockan 23 den 28 januari utsattes en målsägande för väskryckning i Gamla Bro. Målsägande kom gående längs Lantmätarvägen när hon mötte en yngling/ man som sa "Ge mig high five". Hon följde uppmaningen varpå gärningsmannen ryckte åt sig hennes väska. Tillsammans med tre följeslagare sprang sedan gärningsmannen från platsen. Gärningsmannen ska ha varit maskerad.

Någon gång mellan klockan 17.30 och 20 den 29 januari inträffade ett villainbrott på Rankhusvägen i Kungsängen. En granne hörde strax innan 20 larmet som gärningsmännen utlöst. Gärningsmännen hade tagit bort lister och foder runt fönstret och lyft ur fönsterkasetten. Det är oklart vad som stals vid inbrottet.

Någon gång mellan klockan 22 den 29 januari och klockan 05.30 den 30 januari slangades en okänd volym diesel ur en lastbil som stod parkerad på Ullevivägen i Bro.

Någon gång mellan den 27 och 30 januari har någon klippt upp ett tre meter brett hål i stängslet som omgärdar en bilfirma i Brunna industriområde. Det är oklart om något stulits.

Under eftermiddagen den 30 januari uppstod tumult på en större matbutik i Brunna. En butikskontrollant hade sett en yngling snatta och konfronterade tillsammans med väktare den misstänkte varpå flera kompisar till den misstänkte försökte frita denne. Tumult uppstod och anmälningar från bägge sidor upprättades. Det är i skrivande stund några oklarheter i skeendet så fler detaljer än så går ej att säkerställa.

Någon gång mellan klockan 20.30 den 30 januari och klockan 07 den 31 januari inträffade ett lastbilsinbrott på Kraftvägen i Brunna. Gärningsmännen hade brutit sig in i släppet och öppnat en kartong ur lasten. Kartongen som innehöll äggpulver hade lämnats kvar och inget verkar stulet.

Någon gång mellan den 30 och 31 januari utsattes en skola i Brunna för skadegörelse. Någon har sannolikt skjutit med ett luftvapen mot en fönsterruta så att det gått hål i yttre glaset.

Någon gång mellan klockan 00 och 07 den 31 januari slangades ca 500 liter diesel ur en lastbil som stod parkerad på Kraftvägen i Brunna. Föraren sov i bilen men märkte inget förrän på morgonen då tanklocket var öppnat.







Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen