Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 20:51 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-12-11

Andra advent-helgen var polisiärt sett förhållandevis lugn här i Upplands-Bro. Bland anmälningarna finns ett par fall av skadegörelse, där julgranen i Bro centrum var ett av "offren".

Polisen gjorde en synlighetsinsats i Bro i lördags, där de deltog i den årliga julmarknaden i Centrum.

Vid 22.30-tiden den 8 december larmades polisen till Porslinsstigen i Brunna där det var röjigt/störande i samband med en privat fest. När polispatrullen kom till parkeringen stötte man på en bil med fyra personer i som vid kontroll visade sig ej vara behöriga att köra. Polisen påträffade även i kniv i bilen. Bilnyckeln beslagtogs. När patrullen kom till den utpekade adressen hade festen lugnat ner sig/avstannat. 

Vid 11-tiden den 9 december kontrollerade en polispatrull en förare på Råbystigen i Bro. Föraren misstänktes initialt för rattfylleri, men misstanken avskrevs efter test. Däremot upprättades en anmälan om olovlig körning.

Vid 19-tiden den 10 december såg ett vittne hur sex ungdomar klättrat upp i den stora granen i Bro centrum. Där kastade de ner juldekorationer och förstörde belysningen. Ungdomarna var i 14-16-årsåldern. Polisen fick fatt på en av ungdomarna som kördes hem till föräldrarna. En anmälan om skadegörelse upprättades.

Klockan 22.10 den 10 december inträffade en viltolycka på Håbo Häradsväg. Bil vs rådjur. Rådjuret skuttade iväg efter påkörningen. Viltvårdare spårade upp djuret men konstaterade att det verkade må bra.

Klockan 01.29 den 11 december larmades polis till Önsta där en person kände sig utsatt och hotad av en annan. Målsägande hade sprungit från festligheter för att undkomma gärningsmannen som jagat efter. När målsägande lyckades stänga in sig i ett stall för att freda sig började gärningsmannen slå och bulta på dörrar och fönster för att ta sig in. Bland annat krossade denne ett fönster. När polisen kom till platsen var gärningsmannen aggressiv även mot dem. Bland annat bet han en av poliserna. Ett flertal olika anmälningar upprättades. Bland annat anmälningar om ofredande, olaga hot, skadegörelse, och våld mot tjänsteman. Gärningsmannen kunde ej identifieras på platsen varför han medtogs.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen