Bro Park Festival of Swedish Racing
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 24 september 2018 - klockan 05:27 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-03-06

Sportlovet är över och för ovanlighetens skull finns inte ett endaste bostadsinbrott med i polisrapporterna som täcker sportlovsveckan. Varken i den förra eller i den här. Sportlovet är annars en av de mer inbrottsdrabbade veckorna under året. Värt att notera är att det hittills i år bara anmälts ett inbrottsförsök i Upplands-Bro, i en lägenhet i Tibble. Ett! - och vi är redan en bit in i mars.

-Ja, det är väldigt ovanligt att vi har en "noll-vecka" under sportlovet. Det kan nog vara så att vi har Kung Bore att tacka för att det varit så pass lugnt som det varit. Det är inte så lockande att vara ute och hitta på tråkigheter när temperaturen kryper ner så långt som den gjort den här senaste tiden. Det har i och för sig varit en del bostadsinbrott i vår närhet, i angränsande kommuner, så det är nog tyvärr inte länge till vi får ha det så här lugnt. Traditionellt går det ju som i vågor det där med bostadsinbrott, och vi bör nog räkna med att det snart är dags igen här i Upplands-Bro, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

Klockan 07.05 den 2 mars såg ägaren till en mindre skåpbil av firmabilsmodell hur en person stal bilen på Stationsvägen i Bro. Enligt anmälan var biltjuven en man i 45-50-årsåldern. Bilägaren gav sig ut på en eftersökstur i kommunen och vid 09.15-tiden återfanns bilen på den stora parkeringen vid handelsplatsen i Brunna Park, adress Rågångsvägen.

Strax efter 12 den 2 mars inträffade en viltolycka på väg 902, mellan Rättarboda och Hammarbacken. Bil vs rådjur. Rådjuret skuttade skadat iväg från olycksplatsen så viltvårdare tillkallades.

Klockan 01.29 den 3 mars larmades polisen till Kungsängens centrum där en berusad man gett sig på en person med slag och hot. Den berusade gärningsmannen kvarhölls på platsen tills polisen anlände. Anmälan om misshandel och olaga hot upprättades.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Tisdag 25/9
Tisdagsmys i bibblan!
Mattecentrum i Brohuset
Onsdag 26/9
Bokprat: Annika Rehn - Skills
Torsdag 27/9
Mattecentrum i Kulturhuset
Lördag 29/9
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 30/9
Naturskyddsföreningens familjedag vid Lillsjön
Tisdag 2/10
Tisdagsmys i bibblan!
Mattecentrum i Brohuset
Torsdag 4/10
Torsdagsmys i bibblan!
avståndsannons

U-B kommun Turista i din egen kommun 18

TKBTK sep 18

Kultur & Fritid ht 18 Fatboy 28 sep

UBROs egen

Sjöräddningen testamente

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen