Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 20 februari 2019 - klockan 00:22 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-06-19

En något förlängd polisrapport den här gången, som sträcker sig mellan onsdagen den 13 juni och tisdag förmiddag den 19 juni, gör att den vid första anblick kan se mer omfångsrik ut än vad som varit vanligt den senaste tiden, men betänk då att tidsrymden är så gott som den dubbla mot en vanlig polisrapport.

Med tanke på lördagens polisinsats i Råbyområdet kan veckan knappast betecknas som lugn, men rapporten innehåller även två återfunna stulna bilar som på individnivå får betecknas som ett gott slut på en trist upplevelse och ur polisrapporthänseende får ses som positiva punkter.

Någon gång under natten mellan den 13 och 14 juni stals en okänd volym diesel från en fordonstank på Hylsnyckeln i Skällsta industriområde i Bro.

Någon gång mellan klockan 07 och 17 den 14 juni hade en lägenhetsinnehavare på Bergvägen i Kungsängen ovälkommet besök. Gärningsmannen / männen tog sig in via balkongen.

Vid 15.30-tiden den 15 juni upptäcktes en stulen bil som stog parkerad på Lillsjö Badväg i Kungsängen. Bilen, en Audi A4, stals från Pettersbergsvägen i Norrboda, Kungsängen, någon gång mellan den 5-6 juni.

Klockan 09.19 den 16 juni stoppades en bilförare på Lejondalsvägen i Bro av en polispatrull som fattat misstankar om att föraren eventuellt var påverkad. Föraren fick blåsa och medtogs sedan för vidare provtagning och utredning. En anmälan om rattfylleri upprättades.

På eftermiddagen den 16 juni blev ett litet barn hundbitet på Fasanstigen. Polis tillkallades för att hitta hund och ägare, vilket också skedde. En anmälan om brott mot lagen om uppsikt över hund och katt upprättades. Det finns inga uppgifter i anmälan om eventuella skador på barnet.

På eftermiddagen den 16 juni ringde en eller flera personer 112 efter att ha sett en beväpnad och hotfull man vid Fågelstigen i Råbyområdet i Bro. Polisen tog larmet på största allvar och skickade insatsstyrkan och flera "vanliga" polispatruller till platsen. Under ett par timmar var stora delar av Råby avspärrat. En förundersökning gällande grovt olaga hot och vapenbrott har inletts.

Någon gång under natten mellan den 16-17 juni stals en VW Golf från boendeparkeringen på Finnstastigen i Bro.

Vid 23.30-tiden den 17 juni larmades polis till Gamla Landsvägen i Kungsängen där en misshandel just skett. Enligt anmälan blev målsägande misshandlad utomhus av en för denne ej obekant person. I anmälan finns inga uppgifter som tyder på att målsägande skadats eller behövde uppsöka vård. Anmälningar om misshandel och övergrepp i rättssak upprättades.

Vid 15.30-tiden den 18 juni ringde en närboende efter viltvårdare då denne funnit ett mycket skadat, levande, rådjur i vägkanten vid korsningen Granhammarsvägen - Artistvägen i Brunna. Vem som körde på rådjuret är okänt då viltolyckan ej anmälts till polisen. Att inte anmäla en viltolycka klassas som smitning. Så även denna gång.

Vid 16-tiden den 18 juni påträffades ett stulet fordon på Poppelvägen i Råby Skog. Bilen, en VW Golf, stals från Finnstastigen i Bro någon gång mellan den 16-17 juni.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Onsdag 20/2
Stickcafé i Kulturhuset
Slöjdsalong
Torsdag 21/2
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
Författarbesök: Henrik Berggren
Fredag 22/2
Stickcafé på Nyfiket
Lördag 23/2
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 24/2
Fira Sverigefinnarnas dag!
Från tomtar och troll till råttan i pizzan och clownmördaren
avståndsannons

Sparbanken stipendier feb-mars 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen