Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 29 april 2024 - klockan 08:33 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-01-30

Sedan i tisdags har det gjorts 15 polisanmälningar av olika slag i Upplands-Bro, varav fem i Kungsängen och resten i Bro. Merparten av anmälningarna är bilrelaterade och rör inbrott, stöld, försök till stöld och olyckor. Ett högst ovanligt och oväntat fynd av stöldgods gjordes på Lennartsnäs av några jägare.

Strax innan halv två på eftermiddagen den 27 januari inträffade en trafikolycka utan misstanke om brott på E18 i höjd med Bro. Olycksbilen fick sladd i samband med en omkörning och sladdade in i mitträcket.

Vid sjutiden på morgonen den 28 januari blev en person vittne till ett försök till bilstöld på pendeltågsparkeringen på Stationsvägen i Bro. Vittnet larmade polisen som skickade en patrull. Gärningsmannen hann lämna brottsplatsen innan patrullen var på plats, men hade inte lyckats få igång bilen. Enligt anmälan var det brytskador på förardörren och på tändningslåset.

Vid 17-tiden den 28 januari inträffade en trafikolycka i Tibble-Gårdsrondellen (OK-rondellen) i Kungsängen. En bilist körde in i en bil som redan befann sig inne i rondellen. Båda bilarna fick plåtskador. Den ena bilen behövde bärgas från platsen. Då det råder väjningsplikt för den som kör in i rondellen upprättades en anmälan om brott mot trafikförordningen.

På kvällen den 28 januari påträffades en stulen personbil på Fågelvägen i Bro. I bilen påträffade polisen även en större mängd stöldgods som beslagtogs. Bilens ägare meddelades om fyndet och skulle efter överenskommelse med polisen hämta sin bil där den lämnats av tjuven. När ägaren kom till Fågelvägen stod inte längre bilen kvar. Tjuven hade hunnit före.

Någon gång mellan den 28 och 29 januari inträffade ett inbrott på en byggarbetsplats på Galtrörsvägen i Norrboda, Kungsängen. Ett okänt antal gärningsmän hade tagit sig in i villan som är under uppbyggnad genom att sparka sönder en skiva som satt för ett fönster. Diverse verktyg stals vid inbrottet.

Någon gång mellan den 28 och 29 januari gjorde någon inbrott i en personbil som stod parkerad på Finnstastigen i Bro. Förardörren hade brutits upp/lirkats upp utan skador. Ingenting hade stulits.

På eftermiddagen den 29 januari lade polisen ut en text på sin Facebooksida om den stulna personbilen som stulits igen (se ovan). Knappt två timmar senare hade en följare som sett inlägget hittat bilen och ringt in om sitt fynd, varpå polisen återigen kontaktade ägaren. Den här gången hann ägaren före tjuven.

Vid 20-tiden den 29 januari blev ett barn attackerat av en stor, svart, lösspringande hund i närheten av Bro Centrum. Barnet och några kompisar kom gående när hunden plötsligt rusade fram och bet barnet i underarmen. Ägaren skrek åt barnen att sticka därifrån. Barnet hade tursamt nog tjock vinterjacka på sig som dämpade hundens bett och blev därför inte allvarligt skadad. En anmälan om brott mot lagen om tillsyn av hund och katt upprättades.

Någon gång mellan den 29 och 30 januari stals en personbil från långtidsparkeringen vid Bro C. Bilen hade en tejpad bakruta sedan ett tidigare inbrott för en kort tid sedan. Enligt målsägande fanns det inga spår efter bilen på parkeringsplatsen.

Några jägare gjorde i veckan ett spännande och ganska konstigt fynd av stöldgods i skogen vid Allemansvägen på Lennartsnäs i Kungsängen. Två underreden till operationsbord och en lasermaskin som används inom sjukvården låg gömda i skogen. Jägarna ringde dit polisen som beslagtog det skrymmande och tunga stöldgodset för vidare transport till Sollentuna.











Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen