Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 17:33 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tusentals liter diesel stals i Kungsängen


Karin Sidén 2016-06-20

Den gångna helgen stals en stor mängd diesel från en byggarbetsplats i Norrboda, Kungsängen. Det är långt ifrån första gången byggarbetsplatsen drabbats av stölder och inbrott, men det här är den i särklass mest spektakulära stölden hittills. För att komma åt bränslet, som förvarades i så kallade farmartankar, använde gärningsmännen med största sannolikhet en av målsägandes grävskopor.

På en byggarbetsplats i Norrboda har man sedan länge ledsnat på stölderna som sker under var och varannan helg. Verktyg, diesel, skärmar och så vidare har stulits under en längre period. För att förhindra nya bränslestölder valde man därför i fredags att lägga sprängmattor över farmartankarna som används för att förvara dieseln i.

Eftersom en sprängmatta väger drygt ett ton var det en lösning som borde ha stoppat tjuvarnas framfart. Men icke! Allt tyder på att tjuvarna använt byggets egen grävmaskin för att lyfta bort sprängmattan för att sedan stjäla uppskattningsvis 4 000-6 000 liter diesel ur farmartanken.

Dessutom uppger polisen att samma fräcka typ av stöld även inträffade för en annan målsägande i samma område. Enligt den andra anmälan ska en sprängmatta ha lyfts bort från den målsägandes farmartank och 400-500 liter diesel ha stulits tillsammans med grävmaskinens strålkastare.

Stölder har under en period skett i stort sett varje helg på byggarbetsplatsen på Pettersbergsvägen i Norrboda. Polisen är mycket intresserad av iakttagelser som gjorts i Norrbodaområdet kring brottsplatserna. Dylika stölder kan inte göras obemärkt. Har någon sett eller hört aktiviteter kring byggarbetsplatserna på "icke-arbetstid" så kan det vara viktig information. Tänk på att för dig obetydliga iakttagelser tillsammans med andra tips kan vara viktiga pusselbitar för utredarna. Tips tas tacksamt emot på 114 14.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen