Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 30 april 2024 - klockan 07:14 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Bedrägeriförsök mot äldre i kommunen


Karin Sidén 2014-10-01

De senaste dagarna har ett okänt antal äldre personer boendes i bostadsrätter i Kungsängen blivit kontaktade av en man och en kvinna som utger sig för att vara mäklare i en känd mäklarfirma. "Mäklarna" undrar om de kan få låna lägenheten för att visa planlösningen för en kund.

-Jag vill varna alla för de här personerna. Vi skulle aldrig kontakta någon på det sättet och jag hoppas bara att ingen råkat illa ut redan utan att bedragarna fått nej på sin förfrågan, säger kontorschef Anna Lordin på Mäklarhuset i Kungsängen.

Bedrägeriförsök riktade mot äldre är ett lågvattenmärke som tyvärr inte är ovanliga. De inträffar i hela landet och även här. Det kan vara "barnbarn" som ringer och ber att få låna pengar, "elreparatörer" som kommer för att kolla proppskåp, "hemtjänstpersonal" som kommer för att städa, "dörrförsäljare" som ber att få något att dricka och så vidare. De senaste dagarna har ett antal äldre personer boende i bostadsrättslägenheter i kommunen blivit kontaktade av en kvinna och en man som utger sig för att vara mäklare vid en mäklarfirma i Kungsängen.

-De ringer upp de boende och presenterar sig som mäklare hos oss. De frågar snällt om de möjligen kan få tillgång till den äldres lägenhet för att visa planlösningen för en kund då den lägenhet kunden egentligen ska köpa inte är tillgänglig de närmaste dagarna, förklarar Anna Lordin, kontorschef på Mäklarhuset. Hon berättar vidare att hon polisanmält bedrägeriförsöken.

-Jag vill varna för de här bedrägarna. Mäklarhuset blir utnyttjade i deras bedrägeriförsök som riktar sig mot äldre. De utger sig för att vara mina kollegor i sina försök att lura äldre och det känns inte bra alls. Vi vet inte hur många som kontaktats av bedragarna, men tack och lov har några stycken anat oråd och kontaktat oss. På så sätt fick vi vetskap om det här och kan förhoppningsvis få ett stopp på dem innan någon råkat illa ut.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen