UBRO Panorama gif-fil
A3 toppbanner
Förstasidan Söndagen den 16 juni 2019 - klockan 23:04 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2018-12-14

Glädjande nog är veckans polisrapport helt befriad från bostadsinbrott. I övrigt fortsätter det att radas upp viltolyckor och det är åter igen på sin plats att påminna om att vi som bilförare är skyldiga att polisanmäla om vi kör på vilt, och att det annars klassas som smitning. (Se artikel)

Strax efter 09.30 den 10 december inträffade en viltolycka vid korsningen Skråmstalundsvägen /Skråmstavägen i Håbo-Tibble. Enligt anmälan rörde det sig om ett påkört rådjur som levde efter kollisionen och som lämnade olycksplatsen för egna ben. Bilen däremot behövde bärgas. Viltvårdaren hittade dock det påkörda djuret som visade sig vara en dovhjort vilket förklarade att bilden blev såpass tilltufsad som den blev (ett större djur och därför större skador på bilen).

Klockan 11.45 den 10 december larmades polisen till Melofonstigen i Brunna där en målsägande ville göra en anmälan om misshandel. Upprinnelsen till brottet var att målsägande hamnat i en verbal dispyt med en chaufför till ett fraktbolag, där chauffören som slutkläm på tjafset smällde till målsägande i ansiktet. Enligt anmälan ska inga direkta skador ha åsamkats målsägande.

Klockan 15.15 den 12 december ringer en privatperson in till polisen och meddelar att det ligger ett trafikdödat rådjur på Enköpingsvägen, vid gamla Stäketbron. Rådjuret hade ej legat på platsen ett par-tre timmar tidigare när inringaren passerade förra gången, så någon gång mellan ungefär 12 och 15 bör viltolyckan ha inträffat. En anmälan om smitning upprättades. 

Klockan 15.25 den 12 december inträffade en viltolycka vid Grevelundsvägen i Håbo-Tibble. Bil vs hjortdjur.

Klockan 12.30 den 13 december anmäldes en smitning på Pettersbergsvägen, den stora parkeringesytan vid Coop/Biltema där ett vittne såg hur en bilförare körde in i en lyktstolpe och sedan körde därifrån. Stolpen fick en betänklig lutning av påkörningen. Vittnet hann se registreringsnumret och bilen återfanns något senare på Flugsvampsvägen i Norrbodaområdet, inte långt ifrån olycksplatsen. Då det inte gjordes någon anmälan av föraren om trafikolyckan resulterar det hela i en anmälan om smitning.

Strax innan klockan 13 den 13 december larmades polisen till Fasanstigens parkering där en stöld inträffat. Ett nytt garage, eller snarare en carportlänga är under uppbyggnad och när byggkillarna kom tillbaka efter lunch såg de hur några individer bar iväg med deras verktyg. Byggkillarna hann ej ifatt tjuvarna. En anmälan om stöld upprättades.

Klockan 19.10 den 13 december larmas polisen till Ängsuddsvägen i Bro där ett vittne sett hur en vit Passat med flera personer i forcerat ett stängsel de först klippt upp och sedan hur de börjar lasta in kopparkabel i bilen. Gärningsmännen inser dock att de är upptäckta och flyr till fots, i riktning in mot Bro samhälle, så när polisen når fram påbörjas en större sökinsats inne i Bro med omnejd. Bland annat använder man hundpatrull samt spanar från högre höjd med hjälp av den alldeles nya drönar-gruppen. Tyvärr lyckades man inte hitta de misstänkta tjuvarna.

Klockan 07.39 den 14 december inträffade en viltolycka i höjd med Vickberga/Sylta i Kungsängen. Tåg vs rådjur.

Vid åttatiden på morgonen den 14 december inträffade en trafikolycka/ smitning på Femstenavägen i Norrboda med flera drabbade bilägare (och potentiella målsägande). Vittnen såg och hörde hur en lastbil körde in i och repade flera bilar som stod parkerade längs den enkelriktade delen av Femstenavägen (mot Coop/Biltema) och noterade att föraren inte stannade för att titta på bilarna han/hon varit in i. Vittnena anmälde händelsen till polisen.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/6
De vilda blommornas dag, Granhammarsparken
Lördag 6/7
Bakluckeloppis på Kvarnnibble Gård
Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBH Matmarknad och försommarfest i Bro C 19

Bro IK Midsommar 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Toppbanner UBRO

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen