Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 21 augusti 2019 - klockan 13:12 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Uppgörelse mellan AB Upplands-Brohus och Serneke Bygg AB klar - i april övertar UBH husen på Bagar- och Målarvägen


Karin Sidén 2019-01-29

Bild:Susanne Dexenius / AB Upplands-Brohus

En uppgörelse om övertagande är klar mellan AB Upplands-Brohus och Serneke Bygg AB meddelar Upplands-Brohus VD, Ann Hermansson Alm, i ett pressmeddelande i dag, fredag.

-Det känns mycket bra att kunna informera de som bokat lägenheter om att vi kommit överens om ett övertagande. Vi kommer nu först och främst att personligen bjuda in de som bokat lägenheter till kontraktsskrivning för att sedan planera för att inflyttning den 1 april, enligt Sernekes tidplan.

En lång och för alla inblandade parter mycket tråkig historia är på väg att ta slut, och vända blad till ett nytt kapitel. AB Upplands-Brohus och Serneke Bygg AB har nått en uppgörelse om när hyresrätterna på Bagarvägen och Målarvägen i Gamla Bro ska övergå i UBH ägo. Processen har dragit ut på tiden och har drabbat ett stort antal blivande hyresgäster som inte kunnat flytta in på över ett år.

Hyreshusen har stått tomma och igenbommade under hela rättsprocessen, i avvaktan först på överbesiktningsnämndens utlåtande som kom i höstas och sedan på en uppgörelse mellan de tvistande parterna. 


På platsen stod förut trevångingshus med sammalagt 95 lägenheter, i fyra avlånga \
Bild:Illustration från detaljplanen
På platsen stod förut trevångingshus med sammalagt 95 lägenheter, i fyra avlånga "huslimpor" som revs i januari 2015 på grund av radonbekymmer. De nya huskropparna rymmer 180 lägenheter.

Uppgörelse om övertagande

Nu har en uppgörelse kommit till stånd och parterna är överens om när Upplands-Brohus tar över husen. 

-Det känns mycket bra att kunna informera de som bokat lägenheter om att vi kommit överens om ett övertagande. Vi kommer nu först och främst att personligen bjuda in de som bokat lägenheter till kontraktsskrivning för att sedan planera för att inflyttning den 1 april, enligt Sernekes tidplan, säger Ann Hermansson Alm, VD för Upplands-Brohus i ett pressmeddelande. 

-De som bokat lägenheter har tyvärr fått leva i ovisshet om när de ska kunna flytta in under lång tid, vilket naturligtvis är mycket olyckligt.

Förhandlingarna mellan parterna fortsätter

Parterna är överens om när och hur övertagande ska ske. Det som är kvar är att enas om de ekonomiska regleringarna. Denna dialog kommer att fortgå parallellt med förberedelserna för inflyttning. 

-Vi kan ta över husen utan att vi är överens om de ekonomiska regleringarna. Målet har hela tiden varit att så snabbt som möjligt komma överens om att få överta husen så att de som bokat lägenheter får besked och kan skriva kontrakt. Dialogen kring de ekonomiska regleringarna ska inte påverka våra hyresgäster och deras inflyttning, avslutar Ann Hermansson Alm.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 24/8
Motorflygets Dag - Frölunda flygfält
Klädbytardag - S i B
Vernissage inför Konstrundan 2019
Söndag 25/8
Dans på Rösaring
Lördag 31/8
Konstrundan 2019
Söndag 1/9
Konstrundan 2019
Onsdag 4/9
Slöjdsalong
Onsdag 11/9
Prova på MINDFULLNESS
Torsdag 12/9
Föreläsning: Bli biodlare eller hjälp ett solitärbi
avståndsannons

Sparbanken öppettider aug 19

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen