Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 30 april 2024 - klockan 06:11 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Rotary överlämnade sponsringscheck till Jullunch i gemenskap


Karin Sidén 2022-12-21

En stooor check till en Jullunch i Gemenskap som arrangeras av Emin Er (Golden Cave) samt Dani Falksund Abdallahad och Maykel Tyrisevä Abdallahad (Petjos). Checken överlämnades av Rotary Upplands-Bro's president Lars Wikström i sällskap med rotarianerna Nassim Nyholm, Anna Karlsson, Birgitta Dickson samt Zoran Celper.
Bild:Karin Sidén
En stooor check till en Jullunch i Gemenskap som arrangeras av Emin Er (Golden Cave) samt Dani Falksund Abdallahad och Maykel Tyrisevä Abdallahad (Petjos). Checken överlämnades av Rotary Upplands-Bro's president Lars Wikström i sällskap med rotarianerna Nassim Nyholm, Anna Karlsson, Birgitta Dickson samt Zoran Celper.

Julen är för de allra flesta en tid för umgänge, men för många är det också ensamhetens högtid så dessvärre är en jullunch i gemenskap inte en självklarhet. Därför är det hjärtvärmande att veta att precis det är vad som erbjuds i Kungsängens centrum på julafton då Emin och Nura (Golden Cave) samt Dani och Maykel (Petjos) med personal bjuder in till Jullunch i Gemenskap.

Första Jullunch i Gemenskap arrangerades 2019 och var mycket uppskattat. Följande år, 2020, blev det inget på grund av de hårda coronarestriktionerna, men förra året, 2021, var det åter igen möjligt att återupprepa det fina initiativet som då lockade cirka 80 gäster till Golden Cave.

Jullunch i Gemenskap är något som vi gör för att motverka ensamhet under julen men också för att få ge något tillbaka - vi får så otroligt mycket kärlek från alla våra gäster och det känns fint att kunna besvara den kärleken, säger Dani och får medhåll av Emin som lägger till:

- För oss är gemenskapen verkligen det allra viktigaste och det känns väldigt bra att kunna erbjuda en möjlighet till sällskap, en glädjefylld plats att vara på. Att också kunna bjuda på mat och julklappar gör det hela ännu bättre!  


För andra året i rad är Rotary med och sponsrar initiativet. På onsdagen överlämnades en check till julluncharrangörerna med ett bidrag från den julkonsert Rotary anordnade i Bro kyrka för ett par veckor sedan. 

- För att inte bara samla in pengarna, utan faktiskt också bidra till en jul i gemenskap, valde vi för andra året i rad att arrangera en julkonsert. I år var konserten i Bro kyrka och det var så gott som fullsatt. Vi i Rotary är väldigt stolta över att få vara en del av det här fina initiativet och det känns gott att veta att om så bara för några timmar så finns ändå möjligheten till sällskap på självaste julafton, berättar Lars Wikström, som är president i Rotary Upplands-Bro.

- När vi har berättat för andra Rotary-distrikt om jullunchen blir de väldigt imponerade. Jag tror att det är ett ganska unikt initiativ och att det gör väldigt mycket gott för sammanhållningen och vi-känslan i vår kommun, säger Zoran Celper, fd president i Rotary Upplands-Bro.

- Alla är välkomna och bjuds på både mat och sällskap! låter Emin, Maykel och Dani hälsa. Mellan klockan 11 och 13 på julafton står jullunchen framdukad.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen