Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 13:11 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Största övningen på 20 år - så påverkas Upplands-Bro 
Pressmeddelande från Försvarsmakten


pressmeddelande från Försvarsmakten 2017-06-26

Snart genomför Försvarsmakten den största militärövningen i sitt slag på över 20 år. Upplands-Bro är ett av de områden som kommer beröras, då mycket försvarsmaktspersonal och fordon kommer finnas i omlopp här. Dessutom kommer utländska soldater och fordon hit för att delta i övningen. 


I september 2017 ska fler än 19 000 män och kvinnor öva tillsammans på olika platser i landet. Övningen genomförs under vecka 37 - 39 och kommer innebära att Försvarsmakten rör sig utanför militära övningsområden.

-För att kunna försvara Sverige måste vi öva på olika områden där vi förväntas kunna lösa skarpa uppgifter. Det gör att vi behöver röra oss även utanför våra egna övningsområden och så blir det även här i Upplands Bro, säger major Markus Björklund, Livgardets planeringsansvarige för övningen.

Livgardet deltar i övningen med över 2 000 kvinnor och män. Livgardets kasernområde i Kungsängen kommer att fungera som bas för flera enheter under övningen. Ett antal andra länder kommer att vara med och öva tillsammans med de svenska förbanden. Till Kungsängen kommer ett amerikanskt skyttekompani om cirka 180 personer som kommer att öva tillsammans med delar ur Livgardet. De kommer också att medföra cirka 45 militära fordon.

För att öka den militära förmågan behöver Försvarsmakten bland annat öva på att förflytta stora trupper med stora mängder fordon längs vägarna. Även helikoptrar kommer röra sig i området. Där vi övar ökar också ljudnivåerna och allmänheten kommer att både se och höra Försvarsmakten på ett sätt som är mer påtagligt än vanligt.

-Det kan vara bra att känna till att övningen kan komma att påverka vardagen om man bor mitt i dessa områden, bland annat när det gäller trafik och ljud under september månad, säger Markus Björklund.


Läs mer om övningen Aurora här.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen